Léto v poušti se značkou Dakar Léto v poušti se značkou Dakar

Léto v poušti se značkou Dakar

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

12. července 2023

Ano, víme. Představa léta, stráveného v poušti, zní více, než nekomfortně. A přesto jsou tací, kteří nebezpečí vyhledávají. A právě pro ně je určena značka Dakar. My se v dnešním článku zaměříme na doplňky této značky. Pokud tedy víte, že vás lákají spíše stylové kavárny a business casual, doporučujeme například článek: Pánská klasika od Pierre Cardin. Pokud se ale nebojíte skutečné divočiny, tak pokračujte ve čtení.

Představte si tu svobodu a divokost. Představte si možnost, jak se odpoutat od dnešních stereotypů, nebo dokonce najít nový smysl života. Taková výprava do nedotčené, divoké přírody jistě není pro každého, ale když už se rozhodnete, jistě nebudete litovat. A pokud vám to práce nebo jiné povinnosti nedovolí, můžete se alespoň ve stejném duchu vypravit do sluncem vyhřátých ulic měst. Ať už se ale chystáte kamkoliv, vaše vybavení by mělo být v první řadě funkční, skutečně kvalitní, a také by mělo být testováno v náročných podmínkách. A to vše Dakar splňuje.

Léto v poušti se značkou Dakar 2
Léto v poušti se značkou Dakar 3

Pánské tašky Dakar posouvají hranice

Pokud jste fanouškem značek, jako jsou Ashwood Leather nebo Sparwell, tak jistě oceníte i Dakar. Domény této značky jsou spolehlivost, funkčnost, a ekologie. Ano, Dakar klade důraz na skutečné zážitky a radost ze života, a to bez zbytečných komplikací. Dalším specifikem značky je spolupráce se zkušenými sportovci a dobrodruhy. Ti nejen reprezentují, ale především testují produkty, a také pomáhají s jejich vývojem. Například Matthias Walkner, pětinásobný vítěz rallye Dakar v kategorii motocyklů, spolupracuje se značkou již řadu let. A stejně tak i dvojnásobný mistr světa Carlos Sainz nebo fotbalista Sadio Mané.

Navíc se značka Dakar snaží o co největší ekologickou a sociální odpovědnost a minimalizaci svého dopadu na životní prostředí. Je zkrátka blízce spjata se skutečným světem i přírodou.

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.