Nová kolekce dámských kabelek a batohů Tamaris Nová kolekce dámských kabelek a batohů Tamaris

Nová kolekce dámských kabelek a batohů Tamaris

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

13. dubna 2024

Bílá a černá, ale i křídová a béžová. A také hrany. Jaro nám letos ukázalo svou nejkrásnější tvář a my bychom vám zase rádi ukázali novou kolekci dámských kabelek a batohů, které vás nadchnou svým seriózním výrazem, zabaleným do optimistických barev. A která značka se umí takto vyjadřovat? No přece německá Tamaris.

Ta nejspíše svou letošní jarní kolekcí oslavuje slavnou herečku Jane Birkin, která byla známá tím, že preferovala kabelky s větším objemem, ve kterých mohla ukrýt doslova vše. Její až chatické vnitřní uspořádání se tak stalo doslova pojmem, a to úplně stejně, jako nejdražší kabelka na světě, pro níž byla herečka inspirací. Ale teď už zpět ke značce Tamaris a její nové kolekci. Ta by se nechala nazvat quiet luxury střední třídy, a to nejen díky čistím liniím, ale i formálnějším tvarům a elegantnějším barvám. Dá se říct, že Tamaris uhodila hřebíček na hlavičku a svým kouskům vdechla věčné mládí. Díky svému designu budou totiž tyto kabelky i batohy jistě v hledáčku zájmu i během dalších sezón. Na jaře ale jistě vyniknou více než jindy. Teď už jen zbývá otázka: S čím je kombinovat, a jak je nosit.

Nová kolekce dámských kabelek a batohů Tamaris
Nová kolekce dámských kabelek a batohů Tamaris

Jak na jaře nosit dámskou kabelku

Žádné drama to určitě není a většina z vás jistě ví, jak na to. I tak jsme se pro vás rozhodli sepsat pár tipů, k čemu se bude jaká kabelka na jaře hodit. kdyby vám náhodou došla inspirace nebo jste měli jednoduše špatný den.

  • Pouzdrové šaty nebo sukně: Pokud rádi nosíte elegantní pouzdrové šaty nebo sukni, můžete vybrat větší kabelku, která dodá outfitu trochu kontrastu. Například k jednobarevným šatům zvolte model v odlišné barvě, která přitáhne pozornost. Další možností je zvolit kabelku ve stejné barvě jako vaše boty, a vytvořit tak naopak harmonický vzhled.
  • Kalhoty se širokými nohavicemi: Volné kalhoty budou perfektní ve spojení s menší kabelkou přes rameno nebo do ruky. Tyto typy kabelek jsou pohodlné a dodají spíše masculine oblečení nádech ženskosti.
  • Romantická halenka i business košile: Halenky a košile jsou skvělou volbou na jaro, a zároveň se snadno kombinují s různými kabelkami. Pro elegantní vzhled zkombinujte klasickou bavlněnou košili s kabelkou typu clutch nebo s malou kabelkou přes rameno. Pokud preferujete volnější a romantický styl, můžete zvolit halenku se strukturou a k tomu kabelku přes rameno nebo i crossbody.
  • Ležérní šaty a džínová bunda: Áčkové šaty a džínová bunda vytvářejí skvělý kontrast mezi něžným a ležérním stylem. I v tomto případě můžete zvolit crossbody kabelku ve střední velikosti, která se hodí k oběma stylům. Nebo to naopak vzít z druhé strany a vzít si k outfitu rovnou psaníčko.

Jak na jaře nosit dámský batoh

Nesmíme ale zapomínat ani na batohy, se kterými se roztrhl pytel. Jsou totiž neskutečně praktické a při troše dobré vůle návrhářů se mohou stát i skutečně designovým kouskem.

  • 7/8 kalhoty a košile: Pro sofistikovaný a elegantní vzhled můžete zkombinovat dámský batoh s kratší délkou kalhot a jednoduchou bílou košilí. Pokud navíc sáhnete po koženém modelu batohu, tak dodáte outfitu formálnější šmrnc. Po doplnění outfitu decentními šperky, jako je jen úzký řetízek nebo náramek, a nízkými podpatky budete naprosto dokonalá.
  • Áčkové šaty: Pro romantický a lehký jarní vzhled zkombinujte dámský batoh s áčkovými šaty. Batoh ve světlé pastelové barvě dodá outfitu hravost a svěžest. Look doplňte o sandály nebo balerínky a jemné šperky a získáte dokonalý jarní styl na procházku nebo do kavárny.
  • Kalhoty se širokými nohavicemi: Velmi trendy jsou v posledních letech i široké kalhoty v bílé, černé nebo šedé barvě. Zkuste tedy doplnit tento kousek vintage dámským batůžkem s výraznými detaily. To dodá outfitu osobitost a styl. A co nahoru? Tak například crop pletený svetřík nebo kardigan.
  • Jednoduché modré džíny a basic tričkem: Pro ležérní a střízlivý vzhled zkombinuj dámský batoh s džínami a basic tričkem. Volbou jednoduchého a funkčního batohu v neutrální barvě získáte střízlivý a praktický outfit, který jistě oceníte na procházkách, ale i v pátek v práci.

Nové dámské kabelky a batohy značky Tamaris

Sedm písmen, tři slabiky, vysoká kvalita, letité zkušenosti. Co to je? Tamaris! A víte, co je na téhle značce nejlepší? Že se nemusíte bát jakéhokoliv párování. Geometrický tvar se totiž hodí ke všemu měkkému, tedy v podstatě k jakékoliv textilii. Business outfitu dodá ženskost a tomu romantickému zase serióznost.

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.