Nejkrásnější dámské kabelky do ruky: které a jak nosit Nejkrásnější dámské kabelky do ruky: které a jak nosit

Nejkrásnější dámské kabelky do ruky: které a jak nosit

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

5. března 2024

Při investici do nové kabelky je často vyžadováno, aby dokázala perfektně doplnit jakýkoliv outfit. Spojení univerzálnosti s elegancí a promyšlenými detaily tvoří základ perfektní tašky, která poté skutečně pozvedne jakýkoliv look. A právě kabelky do ruky vše zmíněné splňují. Ano, jsou to právě ony, které se skvěle hodí k jakékoliv příležitosti a jsou to právě ony, které začaly psát historii všech dámských kabelek.

Historie dámské kabelky do ruky sahá až do starověku, kdy ženy používaly různé typy tašek a pytlíků přes ruku k nošení svých osobních předmětů. Nicméně, první zmínky o kabelkách do ruky, jak je známe dnes, pochází z raného středověku. V té době byly často vyráběné z různých látek nebo kůže a byly velmi jednoduchého designu. A i v dnešní době zůstává důležitým módním doplňkem. Moderní designéři neustále inovují tradiční koncepty a vytvářejí nové a originální styly kabelek. Od klasických kožených kabelek až po extravagantní a futuristické kousky. Ano, výběr je skutečně nevídaný, a proto je občas náročné se rozhodnout pouze pro jednu. my vám dnes představíme, jak je možné kabelku do ruky nosit, jaké jsou nejnovější trendy u tohoto doplňku, a také které značky letos září.

Nejkrásnější dámské kabelky do ruky: které a jak nosit

Jak kabelku do ruky nosit

Dámská kabelka do ruky je módní ikona, která dokáže dokonale doplnit každý outfit. Ale jakými způsoby lze tuto kabelku nosit, aby vynikla její skutečná krása? Především pohodlně. Ale také elegantně, stylově a s nadhledem.

  • Klasické držení: Nejjednodušší a nejtradičnější způsob nošení dámské kabelky do ruky je klasické držení za ruční stuhu nebo ucha kabelky. Tento styl je vhodný pro formální příležitosti, jako pracovní schůzky nebo pochůzky po městě, přičemž tak tašce dodáte eleganci a šarm.
  • Držení pod paží: Další možností je nošení kabelky pod paží. Tento styl je méně formální než klasické držení a nejlépe ho využijete při událostech, jako jsou brunche nebo romantická večeře. Stačí tedy jednoduše nechat kabelku viset na boku těla, zatímco si užíváte svůj den.
  • Držení vpředu: Pro vytvoření výrazného a módního vzhledu můžete dámskou kabelku do ruky držet před sebou, mírně přitisknutou ke svému tělu. Tento styl je oblíbený mezi módními nadšenci a je skvělou volbou například pro večerní akce.
  • Clutch držení: Posledním, ale ne méně zajímavým způsobem je nošení kabelky do ruky ve stylu Clutch, tedy jako držení kabelky bez jakéhokoliv popruhu, jenom přitisknuté mezi prsty nebo pevně pod paží. I tento způsob je velmi elegantní a oblíbený například na módních akcích.
Nejkrásnější dámské kabelky do ruky: které a jak nosit

Trendy mezi kabelkami do ruky

Svět módy se neustále vyvíjí a mění, a stejně tak i trendy v oblasti dámských kabelek do ruky. V roce 2024 nás čekají nové inovace, inspirace a módní směry, které přinesou do ženských šatníků svěží novinky, ohled na přírodu, a především odvahu.

  • Futuristické materiály: Pro tento rok se očekává záměr na futuristické materiály, jako například průhledné plastové látky, metalické odstíny a technické tkaniny. Ty přinášejí do designu kabelek moderní a avantgardní estetiku, která oslovuje především mladší generace hledající nové a neobvyklé kousky.
  • Mini kabelky: Mini kabelky se stávají stále populárnější volbou, a to i pro rok 2024. Jsou praktické, stylové a perfektně se hodí pro denní i večerní nošení. Mnoho designérů se zaměřuje na vytváření mini kabelek s inovativními tvary, vzory a zdobením, které dodávají outfitu originalitu a svůj vlastní charakter.
  • Ekologické materiály: S narůstajícím povědomím o udržitelné módní produkci, roste také zájem o ekologické materiály. Pro rok 2024 se očekává více kabelek vyrobených z recyklovaných materiálů, organické bavlny nebo rostlinných vláken. Ty nejen šetří životní prostředí, ale také nabízejí moderní a trendy alternativu k tradičním materiálům.
  • Multifunkční designy: V dnešní době, kdy je praktičnost stejně důležitá jako styl, se stále více designérů zaměřuje i na vytváření multifunkčních kabelek do ruky. To znamená kabelky, které nabízejí více úložného prostoru, odnímatelné popruhy nebo možnost přeměny z kabelky do crossbody tašky a batohy.
Nejkrásnější dámské kabelky do ruky: které a jak nosit

Nejlepší značky kabelek do ruky

Ty nejlepší značky dámských kabelek do ruky nabízejí nejen vysokou kvalitu a řemeslné zpracování, ale také ikonický styl, který se stává symbolem luxusu a módního vkusu. A bez ohledu na to, kterou značku si vyberete, investice do kabelky od renomované značky je investicí do kvality, stylu i vaší elegance.

Tip na závěr: maxi kabelka do ruky

Maxi kabelka do ruky je další módní kousek, který je trendy letos a navždy, a který kombinuje praktičnost se stylem. Jednou z hlavních výhod maxi kabelek do ruky je velký úložný prostor, který poskytuje a výrazný styl, který přitahuje pozornost a dodává outfitu osobitost. Mnoho designérů se proto v tomto případě zaměřuje na vytváření kabelek s unikátními tvary a vzory, které přinášejí do módy novou dimenzi. Maxi kabelky jsou ale také velmi všestranné a lze je nosit při různých příležitostech. A přesto, že jsou velké, bývají navrženy tak, aby bylo nošení co nejpohodlnější. Jejím nákupem si tam domů pořídíte všestranný kousek, který se bude hodit pro lecjakou příležitost.

Nejkrásnější dámské kabelky do ruky: které a jak nosit

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.