Dámská velká psaníčka a elegantní shopper kabelky jako trendy roku 2024 Dámská velká psaníčka a elegantní shopper kabelky jako trendy roku 2024

Dámská velká psaníčka a elegantní shopper kabelky jako trendy roku 2024

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

10. dubna 2024

Blyštivé psaníčko, které můžete nosit jen večer? Ne! Vsaďte raději na clutch kabelku nebo shopperku v elegantním provedení, kterou můžete nosit přes den i na formálnější události. Navíc je to letošní trend, bez kterého se zkrátka neobejdete. Tak pojďme společně vybrat ty nejkrásnější z nich.

Kdyby celý rok měl být kabelkou, jak by asi vypadal? Na to znají odpověď návrháři s celého světa, kteří pro nás každoročně vymýšlí a šijí kolekce plné nápaditosti a módní ideologie. A letos se všichni shodli na jedné odpovědi. Trendy pro rok 2023 budou rovnou dva, respektive tři. U mnoha světoznámých značek se letos na přehlídkových molech objevilo nespočet modelů s oversize psaníčkem. Osvědčená silueta byla ale na jaře 2024 využita a modifikována i v dalších případech. Zářným příkladem jsou i shopperky, popřípadě clutch kabelky. A věřte, že v tom letos s touto módou nebudete sami. Nošení psaníček si totiž zamilovaly i hvězdy, jako například Kendall Jenner a Hailey Bieber. Kendall k němu oblékla šaty, které doplnila mokasínami, zatímco Hailey završila svůj look krátkým trenčkotem. Další ze zářných příkladů je ale i Rosie Huntington-Whiteley, která byla spatřena s velmi, ale velmi nadměrnou clutch bag značky The Row.

Dámská velká psaníčka a elegantní shopper kabelky jako trendy roku 2024
Dámská velká psaníčka a elegantní shopper kabelky jako trendy roku 2024
Dámská velká psaníčka a elegantní shopper kabelky jako trendy roku 2024

Jak správně letos velká psaníčka, clutch kabelky a shopperky nosit

Letošní sezóna si tedy, kromě těch úplně nejmenších a mikro verzí kabelek, žádá i zcela opačný přístup k módě, a to zvětšování kousků, u kterých jsme byli dodnes zvyklý spíše na menší kompaktnější formáty. Zkrátka paradox. A co s ním? No rozhodně ho povznést na zcela novou úroveň, a to i v ohledu na zbytek outfitu. Dámy s XXL rozměry tašek mají v dnešní době na výběr z různých stylů a materiálů. Ať už je to psaníčko, shopperka nebo clutch kabelka, každá z nich může být při troše snahy stylovým doplňkem vašeho outfitu. Na jedno ale nezapomeňte. Buďte kreativní a nebojte se experimentovat!

  • Vyvážený kontrast: Pokud sáhnete po větší tašce, zkuste ji zkombinovat například s jednodušším outfit tak, aby doplněk zůstal v centru pozornosti. Skvěle se v tomto případě budou hodit monochromatické kombinace barev, které jsou mimojiné letos také velkým hitem.
  • Koordinace barev: Pokud má vaše kabelka stejně hladký vzor nebo strukturu jako oblečení, můžete je kombinovat pomocí koordinovaných barev. To vytvoří dojem sjednoceného vzhledu a eleganci. V ideálním případě potom jde o mic jako bílá a černá, fialová a červená nebo modrá a zelená. Velmi oblíbenou kombinací je letos i červená a růžová.
  • Rozmanitost materiálů: V opačném případě, tedy pokud máte oblečení a kabelky ve stejné barvě nebo podobných odstínech, můžete zaexperimentovat s různými materiály a strukturami. Kožená kabelka v létě půjde skvěle ke lněnému oblečení, taška ze syntetických materiálů bude zase velmi výrazným prvkem na uhlazenějších a formálnějších kouscích.

Nejlepší kabelky roku 2024 podle Kabeleček

U kabelek se tedy v tomto roce klade důraz i na maximalismus. A protože se v našich rukou staly prostředkem vyjadřování osobitého stylu, a to pomocí zipů či malých přívěsků, chceme aby každý z těchto kousků byl oduševnělou podstato nás samotných. My jsme pro vás dali dohromady tři značky a tři různé druhy kabelek. Ale která to „řekne za vás” už necháme na vás.

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.