Dámská kabelka jako perfektní dárek k MDŽ Dámská kabelka jako perfektní dárek k MDŽ

Dámská kabelka jako perfektní dárek k MDŽ

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

1. března 2024

Česko i Slovensko patří historicky mezi země, kde se Mezinárodní den žen slavil vůbec poprvé, a také mezi státy, které mezi prvními zavedly ústavně zakotvené rovné volební právo. Dnes tento den připomíná především pokračující snahy o stejné příležitosti a zapojování žen do vedoucích pozic. A také rovné odměňování. A jako připomenutí je určitě vhodné ženy ve vašem okolí obdarovat. Ale čím? Na karafiáty raději zapomeňte. A vsaďte na něco hezkého na pohled, praktického pro život a stylového pro dnešní dobu. Vsaďte na kabelku.

Rozhodnutí o pořádání mezinárodního svátku přinesla první mezinárodní ženská konference Druhé internacionály v Kodani, v roce 1910. Hned v následujícím roce se poprvé MDŽ slavil v Dánsku, Německu, Švýcarsku a Rakousku-Uhersku. Historicky se tedy mezinárodní svátek žen slavil mezi prvními i na našem území, a díky vlivu Charlotty Garrigue Masarykové, patříme mezi země, které o něco později mezi prvními zavedly také ústavně zakotvené rovné volební právo. Rovnoprávnost tedy evidentně schvalujeme i z historického hlediska. Společně s oslavami ale přibyla jedna nepsaná povinnost mužům. Ti by měli ženy ve svém okolí něčím obdarovat. Neslavná éra karafiátů je již díky bohu za námi. A proto je potřeba se podívat někam jinam i co se týká dárků. Květiny a čokoláda stále vedou. Pokud ale chcete překvapit a nadchnout, budete se muset snažit trošku víc. A v tento okamžik nastupujeme my s naším přehledem nejkrásnějších dámských kabelek.

Nejlepší dámské kabelky podle značky

Dámské kabelky jsou nejen praktickým doplňkem pro ukládání osobních věcí, ale také módním vyjádřením stylu a elegance. Na trhu existuje mnoho značek, které nabízejí širokou škálu designů, materiálů a cenových kategorií. Pokud hledáte tu správnou kabelku, která dokáže vaše outfity ozvláštnit, může vám následující seznam nejlepších značek posloužit jako inspirace.

Nejlepší dámské kabelky podle druhu

Kabelky jsou nedílnou součástí ženského módního světa a jsou skvělým způsobem, jak doplnit a oživit váš outfit, a zároveň i mají praktický smysl. Jsou tedy skvělou volbou, pokud vybíráte dárek. V závislosti na příležitostech ale existuje celá řada různých typů kabelek, mezi kterými vybírat. My pro vás máme několik tipů pro koho, a jaký druh bude ideální.

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.