Velká sleva 20 % na doplňky Bellicci a Sparwell! V košíku zadejte slevový kód BESP20 Do konce akce zbývá 2d 19h 30m

Zavřít

Jak v létě nosit dámskou ledvinku a batoh se šaty Jak v létě nosit dámskou ledvinku a batoh se šaty

Jak v létě nosit dámskou ledvinku a batoh se šaty

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

24. dubna 2024

Dámské ledvinky a batohy. Praktické, streetwear, stylové, a v posledních letech velmi oblíbené. Tyto doplňky vám pomohou zpestřit look, ne jenom při každodenním casual nošení, a díky jejich funkčnímu nošení budete mít všechny vaše potřebné essentials vždy po ruce. Jestli tedy ledvinku nebo batůžek ještě ve svém šatníku nemáte, nastal ten správný čas to napravit. Staly se totiž jednoznačně IT BAGS letní sezóny 2024.

První moderní ledvinka spatřila světlo světa koncem osmdesátých let 20. století. U batohů to potom bylo ještě dříve,a to už v 19. století. Svůj vrchol slávy oba modely zažily počátkem devadesátých let 20. století. A i když v devadesátkách měl ledvinku nebo batůžek prakticky každý, po čase upadly v nemilost a přestaly být populární- Doplnit tak outfit ledvinkou nebo batohem například v roce 2005, by bylo pěkné faux pas. O celých 13 let později se ale vrátily zpět do kurzu a na výsluní se drží už šest let. A snad se tam budou hřát dlouho, protože jsou nesmírně praktické a pohodlné. Hodí se do města i přírody, na koncerty i festivaly, oceníte je na dovolené i všude jinde. A nevěřili byste, jak skvěle padnou k letním šatům

Jak nosit dámskou ledvinku se šaty

Dámské ledvinky jsou v létě skvělým prvkem, který dodá vašemu outfitu šmrnc a praktičnost zároveň. Pokud se chystáte nosit šaty a nechcete ztratit styl ani ženskost, spojení s dámskou ledvinkou může být trefou do černého. A pamatujte přitom, že klíčem k úspěšné kombinaci je vaše osobní představivost a sebevědomí.

  • Barvy a vzory: Když kombinujete šaty s dámskou ledvinkou, zvažte harmonii barev a vzorů. Pokud máte na sobě jednobarevné šaty, můžete zvolit ledvinku s potiskem, který ladí s barvou šatů. Pokud sázíte například na něžné květinové šaty, kombinace s ledvinkou v pastelových barvách bude perfektní.
  • Velikost: Vyberte ledvinku, která je dostatečně prostorná na to, aby se do ní vešly všechny věci. V případě, že ji budete kombinovat se šaty se tedy určitě nemusíte ani větších velikostí nebo kabelkových ledvinek.
  • Materiál: Na letní šaty často používají lehké a vzdušné materiály, jako je bavlna, lněná směs nebo viskóza. Doplněním takových šatů dámskou ledvinkou vyrobenou z podobného materiálu dodáte svému outfitu jednotný vzhled. Samozřejmě máte ale i druhou možnost, a tou je přírodní kůže. Ta se totiž snadno kombinuje s jakýmkoliv dalším materiálem.
  • Styl: Pokud nosíte elegantní šaty, vyberte ledvinku s decentními detaily, jako jsou kovové prvky nebo jemné švy. Pro volnočasovější šaty můžete zvolit ledvinku s výraznějším designem nebo zdobením.
Jak v létě nosit dámskou ledvinku a batoh se šaty

Jak nosit dámský batoh se šaty

I když to možná na první pohled nevypadá jako tradiční párování, batoh a šaty k sobě skvěle ladí. Vhodný výběr batohu je ale přitom klíčový. A správná kombinace se šaty neopomenutelná. Hlavně se nebojte experimentovat a objevovat nové kombinace, které vám nejen umožní vypadat skvěle, ale také se cítit pohodlně a sebevědomě během letních dní.

  • Velikost a tvar: Když vybíráte batoh k šatům, zaměřte se na menší a decentnější velikost, která ale bude dostatečně prostorná na uložení vašich věcí, ale zároveň z vás neudělá „horákyni” ve městě. Přičemž batohy s minimalistickým nebo klasickým tvarem a jednoduchým designem jsou obvykle ideální volbou.
  • Materiál: V letních měsících vybírejte batohy vyrobené z lehkých a prodyšných materiálů, jako je například nylon, bavlna nebo pružný textil. Tyto materiály vám umožní cítit se pohodlně i v horkém počasí, a zároveň budou ladit s lehkými letními šaty. Pokud syntetickým materiálům neholdujete, můžete ale vždy vsadit na přírodní kůži, která se skvěle nosí v létě ale i zimě.
  • Barvy a vzory: Při výběru barev a vzorů batohu můžete buď zvolit variantu, která vytvoří zajímavý vizuální kontrast, jako je růžová a černá nebo zelená a hnědá, nebo se rozhodnout pro harmonické tóny, ladící s barvou šatů. I vzory mohou přidat do outfitu zajímavý rozměr, ale mějte na paměti, že méně je často více.
  • Styl: Dámský batoh se snadno hodí k různým stylům šatů. Od lehkých maxi šatů až po volnočasové modely s áčkovým střihem. K nim bude zároveň skvěle ladit i kratší kožená nebo denim bunda. Dvě věci ale nikdy nekombinujte, a to městský batoh a formální, večerní outfit.
Jak v létě nosit dámskou ledvinku a batoh se šaty

Top dámské batohy a ledvinky na léto

Jako zastánci slow fashion na rychle se měnící trendy ani nevěříme ani nehledíme a když dámskou ledvinku nebo batoh, tak nadčasové modely. Ty musí být z kvalitního a pevného materiálu a vydržet dlouhé roky. A kde takové kousky vybrat?

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.