Malá dámská peněženka jako nezbytný doplněk nejen na cesty Malá dámská peněženka jako nezbytný doplněk nejen na cesty

Malá dámská peněženka jako nezbytný doplněk nejen na cesty

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

24. února 2024

Peněženka byla, je a bude, hned po kabelce, tím nejdůležitějším doplňkem každé ženy. A to platí i na cestách, na které nejčastěji preferujeme mini nebo kompatnější verze. My vám teď ale povíme tajemství. Malé peněženky čeká již brzy jejich vzestup na vrchol. Stanou se totiž trendem pro nadcházející léto, a to bez ohledu, zda budete v Chorvatsku, Monaku nebo zůstanete doma.

Když v roce 2019 uvedla francouzská značka Jacquemus své mini kabelky, kam jste si mohli uložit maximálně své dobré úmysly, klepali si někteří na čelo. Stačilo však, aby tuto drobnost přivedlo k životu i pár dalších světoznámých značek, jako Dior, Ralph Lauren nebo Valentino a trend byl na světě. A od té doby se posunuly ještě dál. Módní vlna mini kabelek zůstala, ale letos nám k nim přibudou i mini peněženky. A co vy? Máte už doma také jednu? Ne? Tak pokračujte ve čtení, ať víte, kterou vybrat.

Výhody malých dámských peněženek aneb na velikosti záleží

Většina žen se při výběru peněženky zaměřuje na styl, barvu a značku, ale často opomíjí velikost. Malé dámské peněženky přinášejí řadu výhod, které mohou v každodenním životě udělat velký rozdíl. Zde je pohled na několik z nich, které byste měly přinejmenším zvážit.

  • Pohodlí: Malé peněženky se snadno vejdou do kapsy nebo do kabelky a nezabírají zbytečně moc místa. To znamená, že nemusíte nemusíte brát v potaz její velikost při výběru kabelky, tašky nebo batohu.
  • Organizace: Menší velikost peněženky znamená selektivní obsah. Namísto toho, abyste tedy sebou nosily doklady, karty a peněženka praskala ve šveh, budete v peněžence nosit jen to nejdůležitější. A to má i další výhodu. V případě ztráty nebo krádeže peněženky nemusíte řešit i například nové doklady.
  • Vzhled: Malé peněženky mají často elegantnější a stylovější vzhled, který může dodat vaší outfitu jemný a sofistikovaný dotek. A jak jsme už zmiňovali výše, letos hlásí svůj velký návrat.
Malá dámská peněženka jako nezbytný doplněk nejen na cesty

Jak vybrat malou dámskou peněženku

Při výběru malé dámské peněženky musíte být důsledné, držet se vašeho stylu a nedělat kompromisy u vašich potřeb. je zkrátka důležité tak nějak zkloubit vše do jednoho mini balení doplńku, který o vás poté řekne leccos.

  • Kvalita: Kvalita a materiál jsou klíčovými faktory při výběru. Zvažte tedy, zda preferujete pravou kůži, syntetický materiál nebo jiný typ látky. Důležité je také zkontrolovat zpracování a odolnost materiálu.
  • Uspořádání: Dobrá peněženka by měla mít praktické uspořádání, které vám usnadní organizaci vašich věcí. Zkontrolujte, zda má kapsičky i oddíly na mince či hotovost.
  • Design: Vaše peněženka je součástí vašeho osobního stylu, takže vyberte styl a značku, které vám budou vyhovovat a budou se hodit k vašim outfitům. určitě se zaměřte i na výběr barvy. černá a hnědá je základ. pokud rádi experimentujete a vystupujete z davů, vsaďte na barvy jako korálová, písková nebo slade růžová, které jsou letos in. Pokud hledáte něco mezi, poohlédněte se po peněžence v krémové barvě.
Malá dámská peněženka jako nezbytný doplněk nejen na cesty

Nejlepší značky malých dámských peněženek

Místo aby se zmenšovaly s příchodech letních teplot sukně, miniaturizují se peněženky. Po loňských mikro modelech značky Hexagona se strhla vlna doplňků, u nichž platí, že čím menší, tím víc cool. Ty letošní se navíc přebarvily do sladkých barev růžových makronek, něžných korálových tónů i univerzálních, a přesto unikátních krémových odstínů.

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.