Velká sleva 20 % na doplňky Bellicci a Sparwell! V košíku zadejte slevový kód BESP20 Do konce akce zbývá 4d 16h 37m

Zavřít

Pánský batoh jako dárek k 1. Máji Pánský batoh jako dárek k 1. Máji

Pánský batoh jako dárek k 1. Máji

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

20. dubna 2024

1. Máj rozhodně nepatří jen ženám. Slavíme je společně, s našimi muži, a proto by i obdarovávání mělo být společným aktem. Vždyť tou největší radostí není dárky dostávat, ale dávat je. A jaký dárek v dnešní době muže potěší? Něco sofistikovaného, promyšleného, ale také něco designového. Zkrátka dárek, který upoutá stylem i funkcí. A takový je například i pánský batoh.

Doby, kdy batohy symbolizovaly pouze sportovní styl, jsou dávno pryč. Minimalistické a elegantní modely jsou skvělou alternativou pro ty, kdo se odmítají tahat s těžkými taškami nebo aktovkami. Jarní počasí navíc vybízí k výletování, na to je batoh ideální. Pokud na něj tedy vsadíte, jako na dárek, který potěší oko a bude zároveň praktický, potom děláte dobře. Teď už jen jak, a který vybrat.

Pánský batoh jako dárek k 1. Máji
Pánský batoh jako dárek k 1. Máji

Podle čeho vybrat pánský batoh

Vybírat můžete mezi koženými, nylonovými, syntetickými, či látkovými modely. Pokud vašeho partnera spíše, než zdolávání kopců, lákají ulice měst, vybavte ho minimalistickým modelem, který pojme všechny nezbytnosti nebo notebook. Vybírat dnes samozřejmě můžete mezi klasickou kůží nebo její veganskou alternativou. Přičemž obě tyto verze mají své přednosti. Ještě předtím vším si ale ujasněte několik důležitých faktorů, které potom rozhodnou i vše ostatní.

Velikost

Tím nejdůležitějším je kapacita. Pokud si váš partner vystačí s málem, sáhněte klidně po těch nejmenších modelech. Pokud ale potřebuje více prostoru, například na notebook a další věci do práce, zaměřte se na raději na sofistikovanější kousky s větší kapacitou a více přihrádkami.

Materiál

Materiál, ze kterého je batoh vyroben, je také důležitým faktorem. Ty kožené jsou tradiční volbou a nabízejí trvanlivost a elegantní vzhled. Na trhu jsou však také modernější provedení, například z textilních materiálů, polyesteru nebo nylonu, která se zase snadněji čistí a celkově udržují.

Design

Styl a design pánského batohu by měl odrážet vkus jeho nositele. Můžete tak vybrat klasický jednobarevný model nebo odvážnější střih a texturu. Čisté linie, hranatější tvary a jedna barva jsou klasikou, která se hodí ke všemu a spousta mužů ji také preferuje. Pokud ale máte doma hipstera, můžete zkusit i lehce vintage model. A jestli je váš partner fanoušek sportovního stylu, vsaďte na batohy v aerodynamických tvarech.

Cena

Nakonec nezapomeňte zvážit cenu daného batohu. Investice do kvalitního kousku bývá samozřejmě vyšší, ale dlouhodobě se vyplatí více. Nicméně, pokud máte omezený rozpočet, stále existují i možnosti kvalitních batohů za dostupné ceny.

Top pánské batohy podle Kabeleček

Výběr je opravdu veliký. Osvědčeným typem jsou batohy v minimalistickém stylu. Pokud navíc sáhnete po neutrálních barvách, jako je černá, šedá či béžová, určitě ho váš partner využije i do práce. Na volnočasové aktivity se pak spíše hodí barevné modely, které naopak rozzáří jakýkoliv outfit. Pokud naopak holduje spíše sportovním aktivitám a vy vybíráte parťáka, který ho podrží a nezklame, vsaďte na funkční materiály, které jsou daleko lehčí, a nepřidají tak na zbytečné zátěži. Nejdůležitější ale je, aby batoh dobře seděl na zádech a byl pohodlný. A které značky jsou v tomto ohledu nejlepší?

Calvin Klein Leonberg jako tip na závěr

A na závěr tu máme jeden tip na pánský batoh, který je pohodlný, stylový, a v neposlední řadě se díky svému designu opět dostává do popředí, a to skrze módní přehlídky i nabídky módních řetězců. Tím batohem je tzv. urban, tedy jehož tvar není ani příliš hranatý ani kulatý, disponuje základními kapsami a je vhodný pro obecné využití. A jedním takovým je i Leonberg, značky Calvin Klein. ten je vyroben ze syntetické kůže, vejde se do něj i notebook, a díky svým čistým liniím a jednoduchému tvaru je nadčasovým doplňkem, který si své uplatnění najde vždy.

  • Pánský batoh Calvin Klein Leonberg - černá
  • Pánský batoh Calvin Klein Leonberg - černá
  • Pánský batoh Calvin Klein Leonberg - černá
  • Pánský batoh Calvin Klein Leonberg - černá

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.