Nová kolekce dámských tašek a kabelek Bellicci je tady! Nová kolekce dámských tašek a kabelek Bellicci je tady!

Nová kolekce dámských tašek a kabelek Bellicci je tady!

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

18. března 2024

Tak trošku business, a tak trošku weekend mood. To je nová kolekce dámských doplňků Bellicci, která vás vtáhne svým pojetím i kvalitou do devadesátých let. Ty se letos vracejí, a to s nápaditostí sobě vlastní. Devadesátky byly totiž přelomové. A to nejen ve světě vědy a techniky, ale také co se módy týče. Tak si je pojďme připomenou touto šarmantní kolekcí.

Ať už si je pamatujete, nebo je znáte jen z vyprávění rodičů, devadesátá léta v nás všech zanechala nesmazatelnou stopu, a to i díky módním kouskům, z nichž se některé nakonec staly ikonou. Androgynní i prvoplánově svůdné, výrazné i lehké. Každý je jiný, a přece je něco spojuje. Než se tedy začnete honit za nejžhavějšími novinkami, podívejte na ty, u kterých to všechno začalo.

Udržet se na trhu dva, tři, pět let se v současnosti bere jako obrovský úspěch. Business s módou se zrychlil a rozrostl do takových rozměrů, že se v něm leckdo snadno ztratí. Upadnout do zapomnění nikdy nebylo jednodušší a nechat se nahradit mladšími modely se bere za samozřejmost. A přesto tu jsou stále střihy a materiály, které přežily turbulenci 90. let, radikální změny začátku milénia a stále mají co říct. Zatímco na výrazné květinové vzory, korálky, denim kabelky, a stovky dalších už dávno všichni zapomněli, malý zlomek devadesátkových módních doplňků tu pořád zůstává a nosí se stejně dobře jako v roce svého vzniku. Tajemství úspěchu? Nebát se jít proti proudu trendů, všech marketingových pravidel a pouček trhu. Neboli: přežije jen ten, kdo je skutečně originální, kvalitní a nesnaží se uspokojit všechny za každou cenu.

Nová kolekce dámských tašek a kabelek Bellicci je tady!

Jak nosit retro dámské kabelky a tašky

Retro móda se v poslední době stala velkým hitem, a to nejen v oblasti oblečení, ale také kabelek, tašek, a další módních doplňků. Pokud se tedy chystáte přidat do svého šatníku nějaké vintage kousky, nebo rovnou v tomto duchu proměnit celý váš šatník, bude se vám hodit následující průvodce.

  • Kombinace s moderním stylem: Pokud nosíte retro doplněk, zkuste ho zkombinovat s modernějšími a minimalističtějšími střihy oblečení. Například k retro kabelce si můžete vzít zcela jednoduché šaty, čímž vytvoříte zajímavý kontrast mezi starým a novým.
  • Kompletní vintage look: Pro úplný retro look zkuste slaďte retro kabelku nebo tašku s oblečením ze stejné éry. Co se týká devadesátých let, můžete zvolit například džíny se širšími nohavicemi, bavlněné halenky s krajkou nebo květinové šaty, denim bunda a boty na platformě. Tím získáte autentický vzhled.
  • Vintage jako statement piece: Retro doplněk může být také skvělý jako statement piece, tedy základní prvek. Pokud tedy obvykle sázíte na jednoduchost, základní barvy a méně výrazné střihy, přidejte k němu výraznou retro kabelku, která bude okamžitě přitahovat pozornost.
  • Experimentování se vzory: Retro kabelky často nabízejí širokou škálu textur a vzorů. Tak se nebojte zaexperimentovat. Zkuste vrstvit a kombinovat nejrůznější vzory, které dají vyniknout jednotlivým kouskům i vašemu osobnímu stylu. Jednoduše se nebojte zvýraznit každou nerovnost.
  • Devadesátky v dnešním pojetí: a to nejlepší nakonec. jak už jsme si řekli, devadesátky se vrací, a to v novém pojetí. Jakém? Pro rok 2024 platí jediné pravidlo, a to sofistikovaný, monochromatický šatník. V ideálním případě černý. A jak by to mohlo vypadat v praxi? Černé punčochy, černé lodičky bez podpatky, černá áčková minisukně, černý svetřík, a k tomu samozřejmě malá, černá, retro kabelka. Ale abychom to s tou černou nepřehnaly, tak si pod svetr můžete vzít bílou bavlněnou košili s límečkem.

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.