Velká sleva 20 % na doplňky Bellicci a Sparwell! V košíku zadejte slevový kód BESP20 Do konce akce zbývá 5d 3h 43m

Zavřít

Jak vybrat tu správnou kabelku? top 10 kabelku Jak vybrat tu správnou kabelku? top 10 kabelku

Jak vybrat tu správnou kabelku? top 10 kabelku

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

28. října 2022

Každá z nás si nesčetněkrát vybírala kabelku. Ale ruku na srdce dámy, rozmyslely jste si vždy tento nákup dostatečně? Nebo rozhodovala spíše intuice a láska na první pohled? Ano, láska na první pohled je u doplňků nesmírně důležitá. Neméně důležité ale také je, aby byla kabelka praktická a šitá na míru vašim potřebám. A na to už je potřeba trochu preciznější výběr. Nabídka je totiž nesmírně široká a ne každá kabelka se může stát vaší „oblíbenkyní“. Pro ty, které neberou novou kabelku jen jako další kousek do nekonečné sbírky, jsme připravili top 10 otázek, se kterými najdete tu pravou kabelku levou zadní.

1. K  čemu ji potřebuji?

Ze všeho nejdříve je potřeba si ujasnit, k čemu vlastně kabelku potřebujete. Hledáte kabelku do práce, na nákupy, na běžné nošení, na párty nebo třeba na ples? Díky tomu lépe odhadnete, jak velkou kabelku vlastně potřebujete a jak by měla ideálně vypadat. Pokud hledáte kabelku do práce, pravděpodobně oceníte vetší kousek, do kterého uložíte i formát A4. Na nákupy se hodí velmi oblíbená „shopper bag“, na párty vynosíte spíše menší crossbody a na ples se nejlépe hodí menší psaníčka. Není to žádná věda.

2. Co v ní budu nosit?

Když už víte, k čemu kabelku potřebujete, je dobré se zamyslet, co všechno v ní vlastně budete nosit. Pracovní kabelka přece není jen o papírech. Možná by se vám hodila i přihrádka na notebook a místo na psaní potřeby, diář, peněženku, telefon, kapesníky, nějakou tu svačinku a další drobnosti, vždyť to znáte. U menších crossbody kabelek vám možná postačí prostor na peněženku, telefon a klíče. Jiná z dam zase nevyjde bez parfému, deodorantu či desinfekčního gelu. Zkuste si představit opravdu vše, co budete v kabelce nosit a máte vyhráno. Není totiž nic horšího než přecpaná dámská kabelka anebo naopak prázdná a pokroucená.

S tím jde ruku v ruce také nosnost kabelky. Menší kabelky jsou šité pouze na běžné drobnosti. Pet lahev s vodou nebo třeba knížka by ji časem mohla poškodit. Větší tašky stylu shopper bag nebo bussiness unesou trochu více. I tak je ale vhodné je nepřetěžovat.

3. Jakou barvu nejčastěji nosím?

Kabelky neměníme denně, a proto je dobré je přizpůsobit outfitu. Milujete barvy a váš šatník hraje všemi odstíny? Tak to by se vám určitě hodila jednobarevná kabelka v černé, béžové, bílé, hnědé nebo třeba šedé barvě. Pokud si naopak libujete v minimalistických jednobarevných outfitech, máte možnost je obzvláštnit barevnou kabelkou. Barvu můžete také přizpůsobit ročnímu období. Taková jarní květovaná kabelka udělá divy.

4. Jaký je můj šatník?

Šatník ale není jen o barvě. Novou kabelku je potřeba sladit také se stylem vašeho oblékání. Nebojte se mrknout do šatníku. Vidíte záplavu pouzdrových šatů a kostýmků? Nebo kupu džínů a mikin? K formálnějším outfitům jistě oceníte decentní kabelku pravidelných tvarů. Ke sportovním naopak ležérní kabelku.

5. Jak ji chci rozvrženou?

Nosíte v kabelce notebook? Nebo oceníte třeba samostatnou přihrádku na telefon či jiné drobnosti? Máte raději kabelku vevnitř „rozpůlenou“ nebo preferujete otevřený vnitřní prostor. To vše jsou otázky, které je potřeba si pro výběr té správné kabelky ujasnit.

6. Jaký preferuji materiál?

Kabelka není jen o velikosti, tvaru a barvě. Vekou úlohu hraje totiž také materiál. Kůže působí velmi elegantně a luxusně. Textilní tašky naopak skvěle padnou ke sportovnějšímu oblečení. Ať už máte rády jakékoli kabelky, vždy je dobré si ujasnit pro a proti daného materiálu. Mám ráda kůži? Budu mít čas o ni pečovat? Jsem fanouškem syntetiky? Nebo jsou pro mě ideální plátěné kabelky, které nejsou tak náročné na údržbu? To jsou otázky na vás dámy. A s tím samozřejmě také souvisí jiná cenová kategorie jednotlivých materiálů i jejich životnost.

7. Jakou mám postavu?

Ano, i to jakou máte postavu má vliv na to, jakou kabelku byste si měla pořídit. Pokud jste malinká a drobná, určitě by vám neslušela obrovská přeplněná kabelka. Plnějším dámám zase nesluší malinkaté crossbody. Vždy je tedy dobré výběr kabelky přizpůsobit také své postavě.

8. Kolik chci investovat?

Kabelky nejsou levná záležitost. A možná proto si jejich nákup a nošení následně tak užíváme. Pokud si pořizujete nový kousek, je dobré si stanovit pomyslný „budget“, a sice kolik maximálně chci za danou kabelku utratit a jak často ji hodlám nosit. I v případě, že jsou vaše prostředky omezené vám však doporučujeme nebát se do nové kabelky investovat. Pokud pořídíte kvalitní kousek, o který budete náležitě pečovat, zaručujeme vám, že vám vydrží mnohem déle než x levných kabelek.

9. Kvantita nebo kvalita?

Jste fanynka kvalitních kabelek, které dlouho vydrží i za cenu, že si jich nemůžete dovolit tolik? Nebo máte raději velkou sbírku nejrůznějších, levnějších kabelek? To už je na vás. V naší nabídce najdete totiž jak velmi kvalitní kožené kousky, tak levnější a stylové kabelky. Za nás je ideální zlatá střední cesta. A sice nebát se investovat do kožených univerzálních kabelek, které vynosíte roky, ale klidně si pořídit i nějakou levnější, která vám dokonale padne ke konkrétnímu outfitu.

10. Potrpíme si na značce?

Pokud máte ráda značkové kabelky, tak se v naší nabídce opravdu vyřádíte. Velmi oblíbené jsou třeba kousky Calvin Klein či Tommy Hilfiger. Méně známé značky jsou ale v mnoha případech také velmi kvalitní a je škoda je zavrhnout. Nebojte se tedy riskovat a pořiďte si dražší kabelku i od značek, které nevidíte denně v reklamách. Možná se stanou vašimi oblíbenci a nedáte je z ruky.

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Psaní je její vášní už od mala. Odborněji se mu však věnuje od roku 2017. Zajímají ji především témata týkající se módy a životního stylu. Její hlavní náplní je nejen psaní článků, ale i textace webů a emailový marketing. Snaží se, aby byly její články a texty poutavé, přínosné a zábavné zároveň.