BAGDAYS jsou tady! A s nimi 15% sleva na vše! V košíku zadejte slevový kód BAGDAYS Do konce akce zbývá 23h 30m

Zavřít

Pánská cestovní taška jako nezbytný doplněk pro vaše letní dobrodružství Pánská cestovní taška jako nezbytný doplněk pro vaše letní dobrodružství

Pánská cestovní taška jako nezbytný doplněk pro vaše letní dobrodružství

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

29. dubna 2024

Cestovní - nebo také víkendová taška i duffel bag - by neměla chybět ve skříni žádného moderního muže. Je totiž neskutečně variabilním kouskem, který využijete všude, od dovolených, přes návštěvy rodiny, až po cesty do fitka. Pokud jste tedy muž, který vybírá nového parťáka na cesty, nebo žena, která hledá perfektní dárek, pokračujte ve čtení.

Cestovní tašky větších rozměrů jsou unisexovým kouskem. Všeobecně jsou ale populárnější u mužů. Jde o luxusní módní doplněk, praktického pomocníka i nepopiratelnou součást italského stylu zvaného sprezzatura. Ze současné nabídky je navíc skutečně z čeho vybírat, a na své si tu tak při troše trpělivosti a hledání každý. Původní verze tohoto doplňku byla ve většině případů z hnědé kůže, zaoblenější a působila spíše jako “doctor bag”. Dnes už se ale tvarům, materiálů ani barvám meze nekladou. Oblíbená je proto u mužů, kteří jsou často na cestách, businessmanů, ale i streetwear fanoušků. a po přečtení tohoto článku si dost možná najde cestu i k vašemu srdci.

Podle čeho vybrat pánskou cestovní tašku

Pánská cestovní taška může být tím nejlepším společníkem při vašich dobrodružstvích. Ale s velkými možnostmi na trhu může být obtížné vybrat tu pravou. Jak tedy najít tašku, která splní vaše potřeby a bude i stylová? zde jsou základní parametry, na které se zaměřit.

  • Účel: Nejdříve si položte otázku, jak často a kam cestujete. Pokud jezdíte spíše na krátké výlety nebo služební cesty, nejspíše budete preferovat menší a elegantní tašku. Pokud ale pravidelně vyrážíte na delší cesty například autem, jistě oceníte spíše větší kapacitu a odolnost nylonu nebo polyesteru.
  • Materiál: Materiál tedy při výběru hraje klíčovou roli. Klasická přírodní kůže je tradiční a stylová volba, která však může být dražší, a vyžaduje také větší údržbu. Nylon, polyester nebo syntetická kůže se snadno se čistí, což je ideální volba pro ty, kteří cestují často a někdy i v náročnějších podmínkách.
  • Velikost: Velikost je další důležitý faktor. Zvažte, co všechno budete potřebovat a vyberte podle toho konkrétní model. Menší víkendové tašky jsou praktické pro jednodenní výlety, zatímco větší tašky jsou vhodné na vícedenní cestování nebo služební cesty.
  • Design: Design tašky o vás leccos vypoví. Jste elegán a milujete klasickou módu? Kožená taška bude ideální. Jste sportovní nadšenec? Nebojte se funkčních materiálů a futuristických tvarů. Holdujete streetwearu? Tak co vsadit na syntetickou kůži a minimalismus nebo naopak extravaganci? A nezapomeňte při výběru vsadit také na praktické funkce, jako jsou oddělené kapsy a přihrádky pro uspořádání vašeho vybavení nebo bezpečnostní zipy. Mějte na i paměti ergonomii a pohodlí nošení.
  • Cena: Nakonec zvažte svůj rozpočet. Existuje široká škála cenových kategorií, ať už hledáte něco cenově dostupného nebo luxusního. Vždy je tak dobré najít rovnováhu mezi kvalitou a cenou.
Pánská cestovní taška jako nezbytný doplněk pro vaše letní dobrodružství

Trendy mezi pánskými cestovními taškami pro rok 2024

Pro rok 2024 můžeme očekávat hned několik trendů v pánské módě, které odrážejí především kombinaci stylu a inovace. I módní doplňky tak budou kombinovat inovativní funkce s estetickým designem, a dokonce i ohleduplností k životnímu prostředí.

  • Smart funkce: S rostoucím trendem chytrých zařízení se i do cestovních tašek integrují smart funkce, jako jsou USB nabíjecí porty, GPS sledování, RFID systémy nebo solární nabíjení. To umožňuje pohodlnější a bezpečnější cestování. Tak o o nich také popřemýšlejte.
  • Víceúčelovost: Cestovní taška by určitě měla být zaměřena na víceúčelovost a modularitu. Takže přizpůsobivá pro různé druhy cest a situací, jako jsou výlety, služební cesty, ale i cesty do fitness centra.
  • Udržitelnost: S narůstajícím důrazem na životní prostředí se i výrobci módních doplňků začali zaměřovat na tento trend. tašky se tak zcela běžně vyrábí z recyklovatelných materiálů, šetrných způsobem, a zároveň dostatečně kvalitně, aby s vámi vydržely dlouhé roky.
  • Minimalistický design: Minimalistický a čistý design bude i nadále populární. Víkendové tašky s jednoduchými tvary a neutrálními barvami jsou tak upřednostňovány pro svou univerzálnost a schopnost snadno se kombinovat.
Pánská cestovní taška jako nezbytný doplněk pro vaše letní dobrodružství

Top pánské cestovní tašky

Pokud už tedy víte, jaký druh tašky chcete, zbývá si položit poslední otázku, a to na kterou značku vsadit. Výběr je skutečně široký a každý výrobce je zaměřen na jiný styl. A možná proto bude ideální si jednoduše projít hned několik značek od každého typu. A nebo si práci ulehčete a podívejte se rovnou na naše tři tipy na konci článku.

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.