„Nepostradatelná” aneb jak na Basic kabelku „Nepostradatelná” aneb jak na Basic kabelku

„Nepostradatelná” aneb jak na Basic kabelku

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

13. června 2023

Dámský šatník je taková Pandořina skříňka. Ukrývá v sobě oblečení, které si kolikrát ani sama majitelka nepamatuje a je věčným strůjcem mnohých překvapení a někdy i nepokojů. A nejinak tomu je i s módními doplňky. Konkrétně kabelkami. Většina z nás má doma poměrně širokou sbírku všech možných crossbody, tote bags i psaníček. A přesto bude nejspíše jen jedna z nich ta „Nepostradatelná”.

Jak vybrat basic kabelku

Ano, kabelek máte nejspíše plnou skříň nebo police, ale… Jen jedna je ta pravá. Na vaše každodenní toulky městem, cesty do práce, kávičky s kamarádkami i víkendové návštěvy nejspíše stejně využíváte především jednu, kterou jste si doslova zamilovala a nedáte na ní už dopustit. Pravděpodobně bude něčím originální, dobře nositelná nebo k ní prostě a jednoduše máte citovou vazbu. Může se ale také stát, že jste si svou favoritku nevybrala. Pokud se tedy po ní teprve rozhlížíte, dali jsme pro vás dohromady několik faktorů, která by při jejím výběru měly být rozhodující:

  • Popřemýšlejte o tom, jak budete kabelku používat. Potřebujete, aby v ní bylo dostatek prostoru pro všechny vaše věci? Potřebujete oddělené přihrádky na organizaci? Měla by mít kabelka kapsy na drobnosti? Zvažte vaše potřeby a preference a vyberte si právě takovou kabelku.
  • Zvažte, kolik věcí obvykle nosíte sebou a vyberte velikost, která vám bude vyhovovat. Pokud s sebou často nosíte notebook nebo tablet, měla by být kabelka dostatečně prostorná, aby je pojmula. Pokud preferujete menší velikost, vyberte kabelku, která vám umožní nosit nezbytné věci, aniž bude přeplněná. Taková kabelka totiž nebývá hezká na pohled.
  • Berte v potaz svůj osobní styl. Existuje široká škála designů, od elegantních a formálních, až po sportovní a volnočasové. Zvažte také barvu a materiál kabelky a vyberte si takové, které se budou se hodit k vašemu šatníku.
  • Investujte do kvalitní kabelky, která vydrží dlouhou dobu. Zkontrolujte materiál, švy a zipy, aby byly pevné a odolné. Skutečně kvalitní kabelka je dlouhodobou investicí a poskytne vám spolehlivost a trvanlivost.
  • Vyberte kabelku, která se vám bude pohodlně nosit. Před nákupem si ji ideálně vyzkoušejte, abyste zjistila, zda je pohodlná na nošení, a zda má nastavitelný popruh, který umožňuje přizpůsobení délky.
  • Určete si i rozpočet, který jste ochotni utratit za kabelku. Cena kabelek se liší v závislosti na značce a kvalitě.

Vnitřní uspořádání kabelky

Kde si dopřát v dnešním světě trošku více prostoru? Zkuste to přes svou kabelku. Ta správná totiž dokáže pojmout všechny věci ke každodennímu „přežití”. A že jich není málo. Vždyť jen na ty nejběžnější potřebujeme skoro dva řádky:

  • mobilní telefon, peněženka, klíče, taštička s kosmetickými potřebami, menší zápisník nebo diář, tužka, léky, kapesníčky, hřebínek, nebo klidně i skládací deštník.

A to píšeme skutečně jen o základních potřebách pro sebe. Takové maminky s dětmi by jistě mohly vyprávět.

Všechno tyto nutnosti si ale žádají i prostor, který bude logicky a funkčně rozdělen, a to do přihrádek a kapsiček. Zároveň je potřeba vybrat model, který bude plnit i bezpečnostní funkci. Nezapomínejte tedy ani na skryté kapsy a zapínání na zip. V neposlední řadě volte kabelku, jejíž vnitřní část bude snadno omyvatelná. Nehody se totiž stávají a nikdy nevíte, kdy se vám uvnitř vylije pití nebo rozsype pudr.

„Nepostradatelná

Kabelky Hexagona, Calvin Klein i Tamaris

Na výběr máte z nepřeberného množství i značek. Pokud ale hledáte stálici, která s vámi vydrží celé roky a v „dobré kondici”, pak vyzkoušejte námi ověřené tipy.

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.