Velká sleva 20 % na doplňky Bellicci a Sparwell! V košíku zadejte slevový kód BESP20 Do konce akce zbývá 6d 5h 58m

Zavřít

Přehled materiálů: canvas Přehled materiálů: canvas

Přehled materiálů: canvas

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

20. října 2023

Když přemýšlíte o nákupu nového módního doplňku, jaké požadavky by měl splňovat? Unikátní textura? Lehkost? Snadná údržba? Možnost recyklace? A co takhle zkombinovat vše dohromady? Že to není možné? Ovšem, že je! O tom ví své i značky jako Sparwell, Katana nebo Mustang, které přesně na takový materiál vsadily. Které vsadily na canvas.

Canvas je velmi specifický materiál a ne každý si k němu našel cestu. Ale ti, co ho už mají doma, na něj nedají dopustit, a to z mnoha důvodů. Je to totiž skutečně všestranný materiál, který splňuje očekávání i těch nejnáročnějších.

Přehled materiálů: canvas 2
Přehled materiálů: canvas 1

Specifika canvasu

Materiál canvas je často používán v módních doplňcích, jako jsou dámské kabelky, pánské tašky i peněženky, a to především kvůli své odolnosti, trvanlivosti a snadné udržbě. Zpravidla se vyrábí z bavlny, ale existují i varianty z jiných vláken, jako je polyester nebo směs těchto materiálů.

  • Odolnost a trvanlivost: Canvas je známý svou schopností odolávat opotřebení a náročnějším podmínkám. To jistě ocení všichni, kteří preferují praktické a funkční módní doplňky.
  • Textura: Canvas má velmi atypický povrch, který dodává doplňkům rustikální a přirozený vzhled. Textura canvasu může být hrubší nebo jemnější podle konkrétního druhu a zpracování materiálu.
  • Barva a vzory: Snadno se také barví a zdobí, což dává značkám možnost experimentovat s různými barvami i vzory. To umožňuje vytvářet pestrou škálu designů.
  • Voděodolnost: Některé druhy canvasu jsou upraveny tak, aby byly odolné vůči vodě. To se jistě hodí především u kabelek a aktovek do práce, které často přenášíme i v nepříznivém počasí.
  • Lehkost: Canvas je relativně lehký materiál a módní doplňky z něj jsou tak ideální pro nošení těžších věcí, které sami o sobě něco váží. Vsaďte tedy na větší kabelku nebo například cestovní tašku z canvasu a uvidíte, jak se vám uleví.
  • Recyklovatelnost: Mnoho canvasových materiálů jsou přírodního původu a mohou tak být recyklovány, což snižuje ekologický dopad. A co vy? Také aktivně bojujete za budoucnost naší planety?
  • Údržba: Canvas se snadno čistí a pro dokonalý vzhled může být ošetřen speciálními prostředky pro dlouhodobé zachování vzhledu.

Jak se starat o módní doplňky z canvasu

Starání o módní doplňky z canvasu je relativně jednoduché, ale správná péče pomůže zachovat jejich vzhled a trvanlivost. Zde je několik tipů, jak se postarat o kabelky, tašky a peněženky z canvasu: S pravidelnou péčí a údržbou můžete prodloužit životnost svých módních doplňků z canvasu a udržet je v co nejlepším stavu.

  • Pravidelná péče: Kabelky, tašky, batohy i peněženky z canvasu pravidelně čistěte od prachu a nečistot. K tomu můžete použít měkký kartáč nebo houbičku. Pamatujte ale, že některé canvasové materiály jsou citlivější na vlhkost, takže se vyhněte namáčení a intenzivnímu čištění vodou, pokud není nezbytné. Také určitě materiál silně nedrhněte, jinak se poničí vrchní struktura.
  • Ochrana proti vlhkosti: Pokud máte canvasový doplněk, který nemá voděodolnou povrchovou úpravu, mějte na paměti, že byste ho měli chránit před deštěm a vlhkým prostředím. Můžete také zvážit impregnaci speciálním sprejem na textilní materiály, která canvas ochrání.
  • Péče o popruhy a kovové doplňky: Pokud máte doplňky s kovovými částmi nebo kůží, pečlivě se o ně starejte podle doporučení výrobce. Kůže totiž vyžaduje pravidelnou údržbu a kovové části musí být udržovány suché.

Značky vyrábějící doplňky z canvasu

V dnešní době naleznete v módním průmyslu široký sortiment materiálů. Některé značky fandí tradičním materiálům, jako je přírodní kůže, jiné zase minimalistickým spojením se syntetickými povrchy, jako je polyuretan nebo polyester. Canvas se dozajista nechá nejlépe zařadit do té třetí skupiny, tedy vintage a retro. A tímto směrem se zaměřují i brandy, jako je Sparwell nebo Mustang. A které ještě?

Kabelky, batohy a tašky Greenwood, Lagen i Tommy Hilfiger

Mezi dalšími značkami, které nabízí kolekce z canvasu jsou například Greenwood, Lagen, ale i Tommy Hilfiger. Ty všechny sází na funkčnost a ty všechny zaujal tento unikátní materiál. díky tomu tak můžete vybírat ze široké škály nejrůznějších druhů pánských i dámských doplňků a zvolit ten, který dokonale padne k vašemu osobnímu stylu. Například Tommy Hilfiger vytvořil Benni - cestovní tašku, která vás jistě okouzlí na první pohled. Lagen má zase ve své nabídce nepřehlédnutelnou pánskou aktovku Lavin a Greenwood? Ten se chlubí také cestovní taškou - Lenones.

  • Pánská cestovní taška Tommy Hilfiger Benni - hnědá
  • Pánská cestovní taška Tommy Hilfiger Benni - hnědá
  • Pánská cestovní taška Tommy Hilfiger Benni - hnědá
  • Pánská cestovní taška Tommy Hilfiger Benni - hnědá

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.