Jak vybrat dámskou a pánskou peněženku jako vánoční dárek Jak vybrat dámskou a pánskou peněženku jako vánoční dárek

Jak vybrat dámskou a pánskou peněženku jako vánoční dárek

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

12. prosince 2023

Dnes pro vás máme další předvánoční článek s dalšími tipy na dárky. Tentokrát jde o peněženky pro ženy i muže. Ty jsou totiž nezanedbatelným módním doplňkem, který je ale jednou za čas potřeba obměnit. Ať už si tedy obdarovaný o novou peněženku řekl sám nebo jste se rozhodli pro její nákup, jako překvapení, jistě potěší. Ještě předtím, než ale rozzáří něčí oči pod stromečkem, ji budete muset vybrat. A na kterou tedy vsadit?

Pánská a dámská peněženka je nutností. A ať už si nositel na osobním stylu zakládá nebo ne, tento malý doplněk by měl splňovat jeho očekávání, tedy velikost, barvu, materiál i vnitřní uspořádání. Kromě toho se v dnešní době můžete zaměřit i na doplňkové funkce, jako je RFID technologie nebo možnost koupit peněženku zkombinovanou například s kabelkou, jinak také 2 v 1. My jsme pro vás dnes dali dohromady hned několik tipů, podle čeho vybírat dámské a pánské peněženky k Vánocům, a také které značky nabízí ty nejlepší kousky.

Podle čeho vybrat dámskou peněženku

Jak vybrat dámskou a pánskou peněženku jako vánoční dárek

Při výběru dámské peněženky je dobré vzít v potaz několik věcí, které zaručí upřímnou radost z dárku. Protože, co by jsme si povídali, vybrat peněženku je jedna věc. Ale zvolit takovou peněženku, kterou obdarovaná skutečně s nadšením využije, je věc zcela jiná.

První a možná nejdůležitější věcí je velikost. Zvažte, kolik věcí sebou obdarovaná obvykle nosí. Pokud jí postačí jen platební karta a občanka, můžete zvolit kompaktnější peněženku. Ty ženy, které potřebují mít vše při sobě, budou určitě potřebovat větší model tohoto doplňku.

Dalším faktorem je materiál. Kůže je tradiční a elegantní volbou. Navíc se jedná o skutečně kvalitní povrch, který vydrží roky. V našem sortimentu ale můžete vybírat i z dalších materiálů, jako je textil nebo syntetika, které se nemusí omezovat v barvách nebo tvarech, a nabízí tak modernější pojetí.

Uspořádání vnitřních kapes a oddíly jsou také neméně důležité. Některé ženy preferují více menších kasiček na karty a mince, zatímco jiné upřednostňují několik větších oddělení pro jednodušší uspořádání.

Design a barva jsou rovněž klíčové. Zkuste se zaměřit na něco, co odpovídá osobnímu vkusu obdarované. Může to být jak jednoduchý a klasický design, tak i něco výraznějšího a barevnějšího.

Nakonec je také dobré zvážit značku. Ženy totiž povětšinou preferují konkrétní značky, a to pro jejich kvalitu, design nebo prestiž. Za nás jsou ty nejzajímavější například Burkely, Calvin Klein, Pierre Cardin, ale i Tommy Hilfiger nebo Sendi Design.

Nejlepší značky dámských peněženek

Představu již máte, ale značkou si stále nejste jistí? V tom případě pro vás máme tipy na tři výrobce, kteří nikdy nezklamou v kvalitě, stylu ani funkčnosti.

Podle čeho vybrat pánskou peněženku

Jak vybrat dámskou a pánskou peněženku jako vánoční dárek

I pánové mají svá očekávání, co se módy týče. A peněženka rozhodně módním kouskem je. Některým sice postačí pouze spona na bankovky nebo platební karta v mobilu. Jiní ale nedají na klasickou peněženku dopustit. A co by jsme si povídali. Má to své důvody. Do peněženky totiž můžete kromě bankovek a platebních karet umístit i doklady nebo například zbylé mince, které se vždy tak rády rozkutálí po kapsách.

Materiál je jedním z prvních rozhodnutí, na které se zaměřit. Kůže nabízí odolnost a dlouhou životnost, a je tak také nejčastější volbou. Samozřejmě ale existují také syntetické varianty, které mohou být v určitých podmínkách odolnější.

Velikost je další klíčová věc. Zvážte, jaké typy karet, hotovost, a další předměty nosí muž, kterému peněženku kupujete. Někdo preferuje menší a tenčí peněženku, jako je dolarovka, zatímco pro někoho, kdo nosí více věcí, bude vhodnější větší verze, jako je dokladovka.

Vnitřní uspořádání je rovněž důležité. Někteří muži preferují více kapes pro karty a drobné ince, zatímco jiným postačí v podstatě jen jedna hlavní kapsička.

Design a styl by měl odrážet osobnost obdarovaného. Zvažte jeho oblíbené barvy a preferovaný styl. Vybírat pak můžete mezi vintage stylem, modernou, casual směrem nebo business pojetím.

I značka v tomto případě hraje svou roli. Někteří muži totiž celkově preferují určité módní značky. I v tomto případě tedy záleží na jeho stylu a volbě. Pokud víte, že daný muž má například rád značku Tommy Hilfiger, vsaďte i na peněženku od nich. Pokud má vše od Mustangu, další malý doplněk od tohoto „Němce” potěší.

Nejlepší značky pánských peněženek

Co značka, to jiný styl. CK nabízí minimalismus, Sparwell zase ducha hipstera a Greenwood? To je dobrodružství v horách. A jaký je životní styl vašeho obdarovaného?

Do kdy na Kabelečkách objednávat vánoční dárky

Snažíme se vyjít vám vstříc nejen se sortimentem, ale také s možností dodání, která je obzvláště během vánočního období tak důležitá. A proto u nás můžete vaše vánoční dárky objednávat do:

  • 18.12. 2023 do 12:00 hodin - s garancí včasného doručení pro Slovensko a Maďarsko
  • 20.12. 2023 do 12:00 hodin - s garancí včasného doručení pro Česko
  • 21.12. 2023 do 17:00 hodin - osobní odběr u nás v Brně

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.