Bílé doplňky: svěží vánek v šatníku Bílé doplňky: svěží vánek v šatníku

Bílé doplňky: svěží vánek v šatníku

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

2. července 2023

Bílá je znamením čistoty, klidu, nevinnosti, ale i nejvyšší dokonalosti bez kompromisů. Tak si pojďte s touto barvou udělat také radost a nechte zazářit svou vnitřní krásu i navenek. A nebojte se, vaše bílé období společně vyladíme do čisté dokonalosti.

Bílá? To je nová černá. Dnes a navždy. Dokáže nenuceně oživit každý outfit a dodat mu osvěžující nádech. Kromě toho má úžasnou vlastnost, a to že odráží světlo, a tím pádem i teplo. Bílá je zkrátka něco, co by nemělo v žádném šatníku nemělo chybět. A to platí zejména pro letní sezónu, kdy se rozdíly mezi business a party outfity stírají, a kdy množství barev a vzorů překračuje hranice i té nejbujnější fantazie. Pokud jste ale milovnící spíše tmavých nebo sytých barev, můžete vsadit pouze na bílé doplňky. To je skvělý způsob, jak přidat do vašeho šatníku jemnost, a zároveň nenabourat váš osobní styl. A možností, jak na to, je hned několik. Můžete to zkusit s bílým páskem u hodinek, slunečními brýlemi nebo například šperky. Také se ale můžete zaměřit na trochu větší objekty zájmu, jako kabelka, batůžek.

Bílé doplňky: svěží vánek v šatníku 4
Bílé doplňky: svěží vánek v šatníku 5
Bílé doplňky: svěží vánek v šatníku 1
Bílé doplňky: svěží vánek v šatníku 6

Jak bílé módní doplňky udržet čisté

Bohužel má bílá barva i jedno úskalí, a tím je snadné zašpinění. Aby byly vaše doplňky stále zářivě čisté, je důležité dodržovat správnou péči i údržbu. A jak na to?

  • Prvotní ochrana: Hned po zakoupení byste by měly být bílé doplňky naimpregnované, a to bez ohledu na to, zda jsou z kůže nebo ne. Impregnace totiž materiály ochrání nejen strukturu materiálů, ale i jejich barvu. Vytvoří neviditelný film, který má za úkol nenechat prosáknout škodlivé vlivy do hlubších vrstev materiálů. Pamatujte však, že je vždy dobré před použitím impregnace provést test na malé, méně viditelné části, abyste se ujistili, že nedojde k poškození materiálu.
  • Pravidelné čištění: Bílé doplňky pravidelně čistěte a obnovujte, aby se odstranily i prachové nečistoty, které nejsou na první pohled viditelné. Používejte na to jemný čistící prostředek, vhodný pro daný materiál a pravidelně čistěte doplněk podle pokynů výrobce.
  • Dodržování pokynů pro praní: Pokud máte doma bílé látkové doplňky, dbejte na to, aby byly prány podle pokynů výrobce. Volte šetrné prací prostředky a dodržujte vhodné teploty praní.
  • Skladování na vhodném místě: Při skladování bílých doplňků se snažte vyhnout přímému slunečnímu záření a příliš vlhkému prostředí, které by mohlo způsobit změnu barvy.
  • Pravidelná údržba: Kromě čištění se zaměřte také na pravidelnou údržbu. To zahrnuje péči o kovové části. Pravidelně také kontrolujte spoje a švy, abyste zajistili trvanlivost a funkčnost doplňků.

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.