Velká sleva 20 % na doplňky Bellicci a Sparwell! V košíku zadejte slevový kód BESP20 Do konce akce zbývá 5d 23h 18m

Zavřít

Zpátky do školy aneb jak na kožený batoh Zpátky do školy aneb jak na kožený batoh

Zpátky do školy aneb jak na kožený batoh

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

17. srpna 2023

Ještě je čas užít si poslední dny dovolené a prázdnin, září se však přece jen hlásí o slovo. Na něj se chystají učitelé, ale i studenti, a především pro ně tu dnes máme stručný a vyzkoušený návod, jak si vybrat ideální kožený batoh do školy. Tak jdeme na to!

A proč právě ten kožený? Především proto, že kůže je obecně velmi odolný a trvanlivý materiál. Kožený batoh vám tak může sloužit po mnoho let, a to bez velkého opotřebení nebo ztráty původního vzhled. Kožené batohy mají zároveň často sofistikovaný a elegantní vzhled. Jsou tedy vnímány jako módní doplňky, které zvyšují úroveň. Navíc se batohy z kožených materiálů hodí nejen do školního prostředí, ale také pro různé další příležitosti. Můžete ho tak nosit i v běžném životě nebo při výletech. V neposlední řadě, v závislosti na způsobu výroby může být kožený ruksak ekologičtější alternativou, než běžné syntetické materiály.

A teď to nejdůležitější. Kůže všeobecně vyvolává pocit luxusu a kvality. A je vědecky dokázáno, že tento pocit má psychologicky povzbudivý dopad na naše sebevědomí. A poslední důležitý fakt? Kožené ruksaky často nabízejí možnost personalizace, například gravírování vašeho jména, což z něj může vytvořit unikátní kus. A unikátnost chceme přece všichni.

Na co se zaměřit při výběru batohu

Kožený batoh je populární a stylovou volbou pro mnoho studentů. Jeho trvanlivost, estetika a schopnost přizpůsobit se módním trendům z něj činí oblíbenou volbu. Při výběru správného koženého batohu je však důležité zvážit několik klíčových faktorů. Tedy konkrétně pět faktorů.

Kvalita koženého batohu

Kvalita koženého materiálu je zásadním faktorem při výběru ruksaku. Existuje několik typů koženky, včetně plného zrna, barvené kůže, anilinové nebo semišové. Plná zrna koženka je vysoce kvalitní a trvanlivá, zatímco semišová nabízí měkkost a texturu. Zvažte tedy, který typ koženky nejlépe odpovídá vašim očekáváním.

Konstrukce a design batohu

Při výběru koženého batohu, a obzvláště toho školního, je důležité zvážit jeho konstrukci a design. Zaměřte se na detaily, jako jsou zipy, švy a popruhy. Dobře zpracovaný ruksak by měl mít odolné zipy, pevné švy a nastavitelné popruhy pro pohodlné nošení. Co se týče designu, vyberte si takový styl, který bude nejen funkční, ale také se bude hodit k vaší osobní estetice a stylu oblékání.

Velikost a kapacita batohu

Správná velikost batohu je klíčové pro vaše pohodlí i plnění každodenních povinností. Přece jen v tom batohu do školy budeme něco nosit. A knížek i materiálů bývá většinou víc, než dost. Zvažte tedy, kolik věcí budete nosit a vyberte ruksak, s odpovídající kapacitou. Příliš malý ruksak může být nepohodlný, zatímco příliš velký může způsobit, že se budete zbytečně opticky ztrácet pod jeho robustností.

Vnitřní organizace batohu

Dobrý kožený batoh by měl mít také efektivní vnitřní organizaci. Proto zkontrolujte, zda má kapsy, oddíly nebo prostory pro různé předměty, jako jsou učebnice, notebooky, pera a osobní předměty. Toto vám pomůže udržet věci dobře uspořádané a snadno dostupné.

Barva a styl batohu

Myslíte, že barva a styl jsou pro nás až na posledním místě? Naopak! My si nechali to nejlepší až na konec. Samozřejmě, že je to totiž důležité. A dokonce velmi. Barva a styl batohu jsou estetické faktory, které musíte do detailu promyslet. Není to totiž o tom, co se asi bude líbit vašim přátelům, ostatním studentům nebo co hlásí trendy. Je to o tom, co se líbí vám a jen vám. Pokud se totiž se svým novým koženým batohem do školy budete cítit dobře vy, ostatní vás tak budou také vnímat. Vyberte si barvu, která se hodí k vašemu šatníku, a zároveň je praktická pro denní nošení. Co se týče stylu, kouknout se můžete na klasické a elegantní vzhledem nebo moderní a výrazný design. My jsme pro vás několik tipů dali dohromady níže.

Zpátky do školy aneb jak na kožený batoh

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.