Vintage styl podle značky Sparwell Vintage styl podle značky Sparwell

Vintage styl podle značky Sparwell

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

4. července 2023

Vintage byl, je a už asi navždy bude jedním ze základních módních směrů. Skvěle funguje jako nezávislý celek i jako součást dalších stylů. V poslední době se objevuje jako prvek Old Money, ale také například v podobě retro street style módy. Jak ho ale vynést do společnosti, v méně výrazné a nenucené podobě? Co to třeba zkusit s módními doplňky?

Vintage doplňky jsou oblíbenou volbou pro všechny, kteří holdují retro eleganci a klasické módě. Vintage totiž není žádný extrémní směr, kterým se jeho nositelé snaží cokoliv bojkotovat. Je to styl, který svůj základ staví na nadčasových prvcích a modelech. Od aktovek až po tašky na notebooky, tak existuje mnoho různých vintage doplňků, které lze snadno začlenit do dnešního stylu.

Vintage styl podle značky Sparwell 1
Vintage styl podle značky Sparwell 2
Vintage styl podle značky Sparwell 3

Jak na vintage styl

Pokud chcete dosáhnout vintage stylu, určitě hned nemusíte sahat po kšandách, bekovkách, nebo oblecích z 50. let. Stačí váš každodenní outfit doplnit o kvalitní prvek, který se nese právě v tomto módním směru. Potom je totiž i mnohem snažší vytvářet další a další kombinace nebo naopak od tohoto style zcela upustit.

  • Vintage styl zahrnuje různé éry jako 20. a 30. léta, art deco, rock and roll, retro glamour v 50. a 60. léta, nebo 70. a 80. léta v hippies a punk stylu. Zjistěte si tedy více o konkrétních módních trendech a ztotožněte se s tím, který vám sedí nejlépe.
  • Hledejte autentické kousky, které zachycují charakteristické prvky dané éry i vás.
    V různých módních obdobích byly populární různé tvary a střihy. Vyhrajte si s nimi a najděte ty, které vám nejlépe vyhovují.
  • Vintage doplňky mohou hrát klíčovou roli při vytváření tohoto stylu. Vybírejte aktovky, batohy, cestovní zavazadla, další prvky, které perfektně dokreslí váš outfit.
  • Pokud se pro vintage rozhodnete, určitě nemusí být ve vašich outfitech jediným a nezastupitelným stylem. Míchejte a kombinujte tyto kousky s moderním oblečením a doplňky. Tím vytvoříte jedinečný a osobitý styl.
  • Detaily jsou důležité. Zaměřte se i na opasky, peněženky, nebo spisovky, které mohou také přidat do vašeho vzhledu ten správný retro dotek.

Taška přes rameno Albert

Pánská taška přes rameno se stala oblíbeným doplňkem v mužské módní scéně. Tento styl kombinuje praktičnost s moderním vzhledem a je skvělou alternativou k tradičnímu batohu nebo aktovce. Jednou z jejích hlavních výhod je to, že umožňuje mužům nosit všechny důležité věci pohodlně a bezpečně u sebe. Taška Albert je vyrobena z vysoce kvalitní kůže a odolného plátěného materiálu. A právě tato kombinace materiálů dodává tašce zajímavý retro vzhled. Dále je navržena tak, aby byla pohodlná při nošení, a zároveň udržela obsah dobře uspořádaný a snadno přístupný. A jak nejlépe tento kousek kombinovat? Určitě se můžete unést na vlně vintage stylu a doplnit s ním například vaše oblíbené džíny a bílé triko. Vždyť právě tato kombinace patří ke klasikám módního světa. Můžete ho ale vynést například i se lněnou košilí, která je v létě velmi pohodlná i praktická.

  • Pánská taška přes rameno Sparwell Albert - béžovo-hnědá
  • Pánská taška přes rameno Sparwell Albert - béžovo-hnědá
  • Pánská taška přes rameno Sparwell Albert - béžovo-hnědá
  • Pánská taška přes rameno Sparwell Albert - béžovo-hnědá

Batoh Vintage Monaco

Vintage batohy se staly velmi populárními módními doplňky. Mají charakteristický vzhled, který odkazuje na minulost a přináší do moderního stylu jistou dávku nostalgie. Vintage batohy často vycházejí z designu a materiálů, které byly populární v minulých desetiletích. Mají retro střihy, barvy i prvky, které připomínají určité éry, jako jsou 60. nebo 70. léta. Batoh Vintage Monaco je vyroben z kombinace pravé kůže a odolného plátěného materiálu. Disponuje retro stahovacími šňůrkami, oddělenými přihrádkami a nastavitelnými popruhy. Kromě toho v ní naleznete i vnitřní kapsu na notebook, kterou v dnešní době jistě ocení spousta z nás. Je to tedy vintage kousek, který ale myslí i na potřeby dnešního moderního světa. A věřte, že se nehodí jen skautům na víkendové stanování do lesa. Svým old school designem bude dělat jistě dojem i v ulicích měst nebo na cestách.

  • Vintage batoh Sparwell Monaco - béžovo-hnědá
  • Vintage batoh Sparwell Monaco - béžovo-hnědá
  • Vintage batoh Sparwell Monaco - béžovo-hnědá
  • Vintage batoh Sparwell Monaco - béžovo-hnědá

Taška na notebook Bradly

Retro taška na notebook je stylový a praktický doplněk, který kombinuje design minulosti s moderní funkcionalitou. Taška Badley je, stejně jako Albert a Monaco, vyrobena z kvalitní kůže a odolného plátěného materiálu. Tento typ tašky je navíc navržen tak, aby chránil váš notebook, a zároveň poskytoval dostatek prostoru pro další příslušenství a osobní věci. Značka Sparwell tak myslela nejen na hezký obal, ale i na komfort a praktičnost. A za to jí tleskáme. Pokud tedy chcete změnu a kousek, kterým se budete odlišovat od ostatních, Bradley je tím, co hledáte.

  • Pánská taška na notebook Sparwell Bredly - zeleno-hnědá
  • Pánská taška na notebook Sparwell Bredly - zeleno-hnědá
  • Pánská taška na notebook Sparwell Bredly - zeleno-hnědá
  • Pánská taška na notebook Sparwell Bredly - zeleno-hnědá

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.