Velká sleva 20 % na doplňky Bellicci a Sparwell! V košíku zadejte slevový kód BESP20 Do konce akce zbývá 5d 22h 11m

Zavřít

Top podzimní pánské i dámské batohy Top podzimní pánské i dámské batohy

Top podzimní pánské i dámské batohy

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

15. října 2023

Nový podzimní batoh není hřích. Naopak je nutností. Kvalitní batoh, ať už z kůže, syntetiky nebo například přírodních vláken, se k podzimu dokonale hodí. Má houževnatější formát, je praktičtější pro chladné a deštivé počasí a se sportovním outfitem, ale i koženou bundou nebo vlněným kabátem bude vypadat skutečně stylově.

Podzimní počasí je ideálním pro outdoorové dobrodružství, ale i průzkum měst nebo jen nových tras do práce. Ať už se tedy chystáte na výlet do přírody nebo do práce, kvalitní batoh pro vás bude nepostradatelným parťákem. Při jeho výběru se ale nezapomeńte zaměřit na hned několik kritérií. těmi jsou velikost, materiál a vnitřní organizace. Velikost batohu je důležitá v ohledu na všechny vaše potřeby. Pokud potřebujete batoh na každodenní nošení, zvažte batoh o velikosti 20-30 litrů. Pokud vybíráte batoh na delší výlety, zvažte batoh o velikosti 40-60 litrů. Materiál hraje také důležitou roli. Batoh, který bude odolný vůči nepříznivému počasí, bude z pravidla vyrobený z nylonu, polyesteru nebo jiného syntetického materiálu. Do města nebo na víkend s přáteli zase jistě oceníte spíše designový kousek, například z přírodní kůže. A vnitřní organizace? I zde můžete v dnešní době vybírat ze skutečně široké nabídky. A je jen na vás, zda hledáte kousek, do kterého potřebujete dát kromě peněženky, klíčů a mobilu i notebook a svačinu nebo vám stačí několik oddělených kapsiček na diář a kosmetické potřeby.

Dámské batohy kožené i syntetické

Top podzimní pánské i dámské batohy 1

Podzim je obdobím, kdy můžete vytvořit zajímavé a stylizované outfitové kombinace. A dámský batoh tak může být praktickým doplňkem pro ukládání věcí, ale také módním statementem. Při výběru nového ruksaku ale nezapomeňte, že nejlepší outfit je ten, ve kterém se cítíte pohodlně a sebejistě, a že batoh může být klíčovým prvkem.

  • Casual elegance: Kožené materiály samy o sobě vytváří sofistikovaný vzhled, a to i když máte na sobě jen džíny a tričko. Doplňte váš ruksak černými skinny džínami, bílým tričkem a koženou bundou a dokonalý podzimní outfit je tu!
  • Office chic: Kožený batoh může být skvělým doplňkem do práce. Nosíte-li formální oblečení, zkuste ho zkombinovat s koženým batohem, který dodá vašemu outfitu styl a eleganci. V tomto případě ale volte spíše jednodušší tvary, základní barvy a vyhněte se excentrickým doplńkovým prvkům.
  • Retro vibes: Pokud máte rády retro styl, kožený batoh je absolutně skvělou volbou. V kombinaci s halenkou, culottes kalhotami a lodičkami na nízkém podpatku vytvoříte velmi něžný vintage outfit, který jistě potěší vás a zaujme okolí.
  • Weekend getaway: Pro víkendový výlet do přírody nebo na venkov může být kožený batoh ideální volbou. Zkombinujte ho klidně s džínami, flanelovou košilí a pohodlnými botami a ležérní, a přitom stylový look je na světě.
  • Sporty look: Syntetický batoh se zase skvěle hodí k volnočasovému stylu. Nosíte-li legíny, tenisky a mikinu, batoh bude ideálním doplňkem.
  • Podzimní procházka: Plánujete-li podzimní procházku nebo výlet, bude syntetický batoh velmi praktickým společníkem, který zvládne i déšť. Zkombinujte ho s teplejšími šaty se vzorem, džínovou bundou, pohodlnými botami a teplým šátkem a můžete vyrazit ven.

Pánské batohy do přírody i do kanceláře

Top podzimní pánské i dámské batohy 2

Podzimní pánské batohy jsou praktickým a stylovým doplňkem jak na výlety do přírody, tak pro nošení do kanceláře. Před nákupem se ujistěte, že váš batoh ladí s celkovým stylem outfitu a splňuje vaše potřeby, ať už jde o den plný dobrodružství nebo pracovní nasazení. Vždy ale samozřejmě záleží především na vašem osobním vkusu.

  • Outdoorový Výlet: Pokud se chystáte na outdoorový výlet, vyberte batoh s dostatečným úložným prostorem a funkčními kapsami. Batoh by měl být také pohodlně nastavitelný a měl by mít dostatek prostoru pro vodu, jídlo a potřebné vybavení. Můžete ho pak kombinovat s outdoorovým oblečením, jako trekingové kalhoty a fleecová bunda.
  • Den v Přírodě: Jestli vyrážíte na kratší výlet v přírodě, můžete nosit batoh s lehčím oblečením, například džínami, tričkem a mikinou. I v tomto případě volte praktický batoh s dostatkem prostoru na vše potřebné, jako jsou fotoaparát, občerstvení nebo i deštník.
  • Business Casual: Pokud se sháníte po městském batohu a nosíte business casual oblečení do kanceláře, bude kožený batoh skvělým doplňkem. Kombinujte ho s kalhotami, košilí a koženými botami nebo pásky. Kožený batoh dodá vašemu outfitu eleganci a ostatní kožené doplňky skvěle sjednotí celkový styl.
  • Kreativní Profese: Pro kreativní pracovní prostředí můžete zvolit moderní syntetický batoh, který ladí s vaším osobním stylem. Kombinujte ho například s tmavými džínami, tričkem s límečkem a jednoduchými teniskami.

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.