Top plážové kabelky roku 2023 Top plážové kabelky roku 2023

Top plážové kabelky roku 2023

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

16. května 2023

Pokud plánujete strávit léto u moře nebo u bazénu, nezapomeňte na jeden důležitý doplněk, a to plážovou kabelku. Je velmi praktickým společníkem a dokáže dodat vašemu outfitu ten správný šmrnc. Tak se pojďme podívat na to, jak vybrat tu správnou i několik tipů na značky, ze kterých vybrat tu nej na rok 2023.

Plážové kabelky pro rok 2023

Letošní módní kolekce nabízí nepřeberné množství plážových tašek nejrůznějších barev, velikostí a tvarů. Módní návrháři se ale rozhodli vrátit ke kořenům a sází především na ženskou eleganci a tradiční materiály i střihy. Plážovou kabelku totiž nebudete nosit pouze k vašemu opalovacímu lehátku a zpět. Bude vám věrným společníkem i u plážového baru nebo cestou po rozpálených ulicích měst a letních resortů. Jelikož je plážová taška zároveň kouskem, který během letních dovolených dostává dost zabrat, je lepší na ní nešetřit a pořídit si nějakou skutečně kvalitní. Vyšší cena samozřejmě automaticky nemusí znamenat kvalitní zboží. Pokud však hledáte plážovou tašku, kterou budete využívat více sezon po sobě, rozhodně se nebojte trochu připlatit. A co je ještě důležité?

  • Velikost a kapacita: Před tím, než se rozhodnete pro konkrétní plážovou kabelku, zvažte, kolik věcí budete na pláži potřebovat. Jestliže se chystáte pouze sáhnout po knize a opalovacím krému, menší kabelka s jedním hlavním oddílem bude stačit. Pokud však plánujete strávit celý den na pláži a potřebujete s sebou vzít ručník, plavky, oblečení a další drobnosti, vyberte si prostornější kabelku s více kapsami a oddíly pro organizaci.
  • Materiál: Plážová kabelka by rozhodně měla být vyrobena z odolných materiálů, které snáze odolávají písku, vodě a slunečnímu záření. Zároveň by měla být snadno omyvatelná, aby bylo snažší odstranit případné skvrny od opalovacího krému nebo písku.
  • Design a styl: Plážové kabelky existují v mnoha různých stylech a designech, takže si vyberte takovou, která odpovídá vašemu osobnímu vkusu a stylu. Od barevných a vzorovaných kabelek po elegantní a minimalistické varianty, zde se rozhodně není nutné omezovat. Přemýšlejte také o praktických funkcích, jako jsou zipy, kapsy na drobnosti nebo voděodolné vnitřní materiály.

Plážová taška nejen k vodě

Pokud plážovou kabelku vyberete dobře, určitě vám nebude sloužit jen jako módní doplněk k vodě. Můžete ji nosit v létě i do města nebo na výlety. Je zkrátka takovým obojživelníkem. Pokud si navíc vyberete tu na zip, nemusíte se bát žádných nehod v podobě ztracených mincí nebo lesku na rty. Velká plážová taška je navíc velice praktická. Už žádné nošení ručníku a lahvičky s vodou v rukách či klíče a telefon v kapsách. Do této tašky nacpete skutečně celou vaši výbavu a vytvoříte s ní trendy letní look. Například ten monochromatický, tedy tón v tónu. Ten získáte kombinací světlejší plážové tašky s nude šaty a sandály. Doplníte-li outfit zlatými, případně přírodními doplňky, bude váš look dokonalý. Pokud máte naopak náladu na „divočinu”, vemte si svou plážovku k roztrhaným džínovým šortkám a topu či plavkovému vrchnímu dílu, ve výrazné oranžové nebo jiné žárové barvě. K tomu žabky a může se jít dovolenkovat!

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.