Top pánské cestovní tašky pro rok 2023 Top pánské cestovní tašky pro rok 2023

Top pánské cestovní tašky pro rok 2023

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

20. června 2023

Na našem blogu jsme již psali o výběru kufru i batohů na víkend. Stále více mužů ale preferuje na kratší cesty cestovní tašky, které jsou funkční a elegantní zároveň. Ano, v posledních letech se s většími koženými taškami roztrhl pytel. Jak ale vybrat tu nejpraktičtější? Jaké designy nabízí jednotlivé značky? A do kterého materiálu zainvestovat? Víme to!

Druhy pánských cestovních tašek

Existuje hned několik střihů a typů cestovních tašek, a vždy záleží především na vašich individuálních potřebách a preferencích. Níže jsme pro vás dali dohromady seznam těch nejoblíbenějších, které už léta dominují.

  • Duffelová taška: Ta je většinou vyrobena z odolného materiálu. Má jednu hlavní komoru a uvnitř ní několik menších kapes. Jsou skvělou volbou pro kratší cesty nebo sportovní aktivity.
  • Cestovní taška na rameno: Tento typ tašky je často vyroben z kvalitní kůže nebo jiného odolného materiálu. Je vhodný pro muže, kteří preferují elegantní a stylový vzhled. Ve většině případů mívají více přihrádek a hravě s nimi zvládnete i cesty na víc dní, kdy je potřeba si uložit větší množství věci, a to efektivním způsobem. Zároveň mají tu výhodu, že vám „nechají” volné ruce.
  • Cestovní taška do ruky: Větší taška do ruky je další možností, jak si zabalit na víc dní. Podobně, jako tašky přes rameno, se často vyrábí v kožené verzi, který jí dodá elegantní a konzervativní vzhled. Taška do ruky ale svou uhlazenost povýšila ještě víc, a to díky svému méně sportovnímu držení. jedinou nevýhodou je neustálá zaneprázdněnost jedné ruky.

Materiály pánských cestovních tašek

Materiál tašky volte opět podle preferencí, ale také praktičnosti a činnosti, kde ji budete využívat. Pokud často jezdíte na služební cesty, vybírejte mezi těmi reprezentativními, jako kůže nebo koženka. Pokud naopak vyrážíte spíše na cesty sportovnějšího charakteru, vsaďte na syntetické materiály.

  • Polyester: Polyesterové tašky jsou lehké a většinou voděodolné. Jsou ideální pro cestování v náročnějších podmínkách, protože snadno odolávají opotřebení i poškození.
  • Kůže: Kůže je klasický materiál pro cestovní tašky. Je odolná, stylová a získává s časem patinu. Navíc můžete vybírat z mnoha druhů, včetně hovězí, buvolí, nubukové, nebo semišové kůže.
  • Cordura: Cordura je velmi odolný nylonový materiál, který je oblíbený pro svou vysokou odolnost vůči trhání a opotřebení. Často se používá pro outdoorové tašky, ale například i batohy.
  • Mikrovlákno: Mikrovlákno je měkký a lehký materiál, který je odolný proti vlhkosti. Je vhodný pro tašky, které vyžadují snadnou údržbu nebo například odolnost proti skvrnám.

Design pánských cestovních tašek

V dnešní době můžete vybírat ze skutečně širokého sortimentu nejrůznějších designů. Značky nabízí vše, od vintage stylu až po ten minimalistický, a vždy s ohledem na potřeby svých zákazníků.

  • Klasický design: Jednoduché a minimalistické tašky jsou oblíbené pro svou čistou a elegantní estetiku. Často jsou vyrobeny z kvalitního materiálu, jako je kůže nebo plátno, a mají velmi jednoduché linie.
  • Vintage styl: Tašky v retro stylu získávají na popularitě. Tyto designy jsou inspirovány módními trendy z minulosti.
  • Sportovní design: Pro aktivní muže jsou oblíbené cestovní tašky ve sportovním stylu. Mohou mít dynamický vzhled, využívají technické materiály a bývají vybaveny různými popruhy, kapsami, odolnými zipy, a dalšími funkčními prvky.
  • Army design: Designy inspirované armádním nebo outdoorovým stylem jsou často vyhledávané pro svou robustnost a funkčnost. Tyto tašky mají často praktické kapsy a jsou vyrobeny z odolných materiálů.
  • Minimalistický design: S rozvojem technologií se objevují i moderní a minimalisticky vypadající tašky. Ty mívají futuristický vzhled, bývají vybaveny USB nabíjecími porty, polstrovanými přihrádkami na notebooky, a dalšími moderními doplňky.
Top pánské cestovní tašky pro rok 2023 3
Top pánské cestovní tašky pro rok 2023 1
Top pánské cestovní tašky pro rok 2023 4

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.