Seznamte se: značka Sparwell Seznamte se: značka Sparwell

Seznamte se: značka Sparwell

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

27. června 2023

Sparwell je poměrně mladým a na našem trhu neznámým pojmem. A přesto se už nyní začíná do povědomí zákazníků zapisovat jako značka, která dbá na kvalitu, promyšlený design i ochranu životního prostředí. Tak si o ní pojďme říct víc. Nebo se rovnou přesvědčte o jejích kvalitách na vlastní oči, na našem e-shopu, kam jsme Sparwell nově zařadili.

„Nezáleží na cíli, ale na cestě, kterou si zvolíte.”

To je slogan německé značky Sparwell, zaměřené na kožené módní doplňky, které prolínají vintage styl a současný design. Zní to jako nemožná kombinace? Právě naopak. Sparwell si našel svou cestu, skrze moderní střihy, doplněné o retro prvky a doplňky, a dokázal tak vdechnout klasickým módním kouskům zcela nový potenciál. Nositelé značky Sparwell tak říkají: „Ano, preferuji jednoduchost, ale také se nebojím vystoupit z řady.” Značka tedy reprezentuje všechny, kteří jsou sebevědomí a odvážní. Nepotřebují nikomu nic dokazovat. Mají rádi sebe a stojí si za svým stylem. Láska k životu, cestování a objevování vlastních limitů tvoří i základní pilíře Sparwell. A ty se také promítají do návrhů jednotlivých modelů. Ať už se jedná o dámské i pánské cestovní tašky, aktovky, nebo například ledvinky.

Seznamte se: značka Sparwell 1
Seznamte se: značka Sparwell 2

Historie značky Sparwell

Značka byla založena v roce 2019, Zaidem Akhtarem. Ten začínal v rodinné firmě, která vyráběla vlastní kožené zboží a dodávala ho do celé Evropy. Během práce zjistil, že rozmanitost zboží určují pouze velké obchodní řetězce a v době, kdy se móda velmi rychle mění, zákazníci očekávají flexibilnější možnosti. Do hry tedy vstoupila myšlenka o založení společnosti Sparwell, která by nabízela zboží vysoké kvality a nadčasového stylu. A to se určitě povedlo. Už od svých začátků se značka zaměřovala na módní kožené doplňky, šité v té nejvyšší kvalitě a s ohledem na aktuální trendy. Produkty byly určeny jak na cestování, tak i pro každodenní nošení. Proto se i jejich design orientoval převážně na univerzálnost, která je funkční i stylová. Dnes je Sparwell popularizovanou značkou na německém trhu a pomalu se „rozkoukává” i po nových cílových destinacích, jako je právě Česko. A proč také ne? Vždyť je to právě ona, která hlásá lásku k cestování a objevování nových míst.

Seznamte se: značka Sparwell 3
Seznamte se: značka Sparwell 4

Hodnoty značky Sparwell

  • Kvalita: Produkty Sparwell jsou vyráběny z ručně vybraných materiálů, které splňují nejvyšší požadavky zákazníků. Vzhledem k tomu, že kůže je nejčastěji používaným materiálem sortimentu značky, je vybírána skutečně pečlivě a tak, aby poskytoval autentický vzhled i očekávanou funkčnost.
  • Ruční výroba: Značka upřednostňuje ruční práci před tou strojní. Chápe, že doplňky vyráběné ručně možná vyžadují více času, ale jsou zároveň kvalitnější, a to do detailu. Kožené výrobky také nabývají krásnějšího vzhledu. Lidský přístup a preciznost totiž dodávají jedinečný charakter.
  • Udržitelnost: Sparwell se zaměřuje i na zdravý zodpovědný přístup k výrobě. Věří, že udržitelnost nekončí pouze u produktu, ale musí být součástí celé vize. Módní průmysl je totiž druhým největším znečišťujícím průmyslem, a proto je na každé značce, jak se k tomu postaví. A to Sparwell moc dobře ví a jde příkladem.
Seznamte se: značka Sparwell 6
Seznamte se: značka Sparwell 5

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.