Seznamte se: nizozemská značka Burkely Seznamte se: nizozemská značka Burkely

Seznamte se: nizozemská značka Burkely

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

31. října 2022

Už jste objevili naši letošní žhavou novinku? Je jí nizozemská značka Burkely, kterou vzali pánové útokem hned po naskladnění prvních pánských kousků. Vysoce kvalitní kožené pánské tašky, batohy, peněženky a nyní už i dámské kožené kabelky Burkely se vám opravdu líbí. A nám také. Precizní zpracování, minimalistický design a praktičnost v jednom. To je to, co na této nizozemské značce milujeme. A právě v tomto článku se o Burkely dozvíme trochu víc.

Historie

Značka Burkely není na trhu žádným nováčkem. Byla založena v roce 1988 mateřskou společností Horsten Leather Fashion, která existuje ještě déle, konkrétně od roku 1944. Tu založil v nizozemském Waalwijku A. Horsten, díky kterému tato kožená jízda začala.

Pan Horsten tak vytvořit dobrý základ nynější stále prosperující společnosti. O několik let později, když jeden z jeho synů Cees Horsten dosáhl šestnácti let a rozhodl se nechodit do školy, musel na popud otce také vstoupit do společnosti. S odstupem času to bylo velmi dobré rozhodnutí. Cees Horsten je totiž stále vlastníkem společnosti a sdílí své odborné znalosti se svými zaměstnanci již více než 50 let. Své znalosti následně přenesl také na svého syna Prebena Horstena, nynějšího junior manažera společnosti.

Identita

Pro společnost Burkely nejsou jejich produkty jen obyčejným zbožím. Každý doplněk má svůj příběh a jeho cílem je zejména usnadnit a zpříjemnit život svému majiteli. Vysoce kvalitní tašky vytvořené a navržené odborníky s mnohaletými zkušenosti jsou vyrobeny tak, aby byly vaším společníkem na každodenní bázi.

Za své mluví i logo značky: Burkely – every day.

Výroba

Kožařská společnost Burkely byla dříve jednou z mála, která své zboží vyráběla přímo v Nizozemsku. V roce 1993 se ale výroba přesunula na východ – do Indie. Design produktů Burkely však i nadále pochází z nizozemského města Goirle. Společnost Burkely má se svými partnery dlouholeté pevné vztahy. Své kolekce má doladěné do posledního detailu, což je zásluhou zejména časté komunikace a návštěv v indických továrnách. Právě díky těmto vztahům je výsledná sezonní kolekce Burkely vždy dechberoucí.

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Psaní je její vášní už od mala. Odborněji se mu však věnuje od roku 2017. Zajímají ji především témata týkající se módy a životního stylu. Její hlavní náplní je nejen psaní článků, ale i textace webů a emailový marketing. Snaží se, aby byly její články a texty poutavé, přínosné a zábavné zároveň.