Seznamte se: francouzská značka Pierre Cardin Seznamte se: francouzská značka Pierre Cardin

Seznamte se: francouzská značka Pierre Cardin

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

31. října 2022

Dnes se podíváme na velmi oblíbenou francouzskou značku Pierre Cardin. Snem jejího zakladatele bylo vytvářet kvalitní a cenově dostupnou módu, která se může hravě srovnávat s módou světově vyhlášených návrhářů. A to se Pierru Cardinovi, zakladateli, daří dodnes. Stylové a vysoce kvalitní doplňky Pierre Cardin zdobí kromě přehlídkových mol také šatníky spousty našich spokojených zákazníků. A co stojí za vznikem této světoznámé značky?

O zakladateli

Zakladatelem značky Pierre Cardin je dnes již významný světový módní návrhář, jak jinak než Pierre Cardin. Narodil se v San Biagio v Itálii roku 1922, odkud se ale ve svých 23 letech odstěhoval do Paříže. Hned na to se z něj stal první asistent návrháře Dior. Učil se tak od těch nejlepších. Svou slávu si zajistil zejména tím, že tvořil módu pro lidi, kteří nepatří mezi nejbohatší, tedy tzv. městskou módu. Vždy se držel zásady, že i lidé, kteří nejsou obzvlášť bohatí, mají právo se oblékat osobitě a zajímavě. Přesto ale nejsou jeho návrhy o nic horší a nechali se jím inspirovat také osobnosti jako Karl Lagerfeld či Stella McCartney. Již téměř 30 let působí Pierre Cardin také jako ambasador UNESCO a od roku 2009 také jako vyslanec dobré vůle organizace FAO OSN.

Historie značky

Vlastní podnik pod názvem Pierre Cardin si stejnojmenný Pierre Cardin založil již v roce 1950 a dva roky poté již představil svou první kolekci. V roce 1953 se stal členem prestižního francouzského sdružení Chambre Syndicale de la Haute Couture. Roku 1959 vytvořil, jako první, kolekci přímo pro prodej a nošení. Čímž započal „revoluci“ ve světě vysoké módy, kterou svým přístupem přiblížil veřejnosti. Jako zakladatel značky se pyšnil spoustou uznání a vyznamenání nejrůznějšími vysokými řády. Počínaje rokem 1977 mu byl několikrát udělen také „zlatý náprstek“. Přestože od založení uplynulo již mnoho let, značka Pierre Cardin si stále drží své místo ve světě módy, jde s dobou a upravuje a rozšiřuje svůj sortiment k maximální spokojenosti svých věrných zákazníků.

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Psaní je její vášní už od mala. Odborněji se mu však věnuje od roku 2017. Zajímají ji především témata týkající se módy a životního stylu. Její hlavní náplní je nejen psaní článků, ale i textace webů a emailový marketing. Snaží se, aby byly její články a texty poutavé, přínosné a zábavné zároveň.