Potřebujete ubrat pár kilo? Pomozte si kablekou! Potřebujete ubrat pár kilo? Pomozte si kablekou!

Potřebujete ubrat pár kilo? Pomozte si kablekou!

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

14. října 2022

Dámy, vybíráte si kabelku podle typu Vaší postavy? Že ne? Ale to je velká škoda! Vždyť přece při výběru šatů také sledujete, který střih se Vám hodí nejvíc. Tak proč tomu tak není i u kabelek? Každá z nás jsme jiná, některá vysoká, jiná malinká, některá štíhlá, jiná baculatější. A asi žádná z nás není se svou postavou úplně spokojená. Tak proč tomu nepomoct právě správně vybranou kabelkou.

Není to tedy jen o tom, vybrat si kabelku, která se nám líbí nejvíc, ale zamyslet se také nad tím, jak bude vypadat právě na naší postavě. Každá jsme jiná a neexistuje univerzální kabelka, která z nás udělá hvězdu. Ta správně padnoucí ale může udělat s postavou přímo zázraky. Podívejte se s námi na pár tipů, díky kterým Vám příští nová kabelka padne jako ulitá.

Drobné ženy

Dámy, pokud Vám pán Bůh nenadělil nohy až do nebes, nezoufejte. Svou výšku můžete upravit kabelkou s delším uchem, která Vás opticky prodlouží. Pozor ale naopak, aby kabelka nebyla příliš dlouhá, to totiž nevypadá dobře. Co se velikosti týče, volte vždy menší kousky. Přece se nechcete celá schovat za obří kabelku, byť by byla sebevíc pěkná.

Čemu byste se ale měly vyhnout, jsou batohy. Většina batohů by totiž zakryla záda jejich drobné majitelky, a to zajisté není žádoucí. Vhodnou možností jsou pouze mini baťůžky, které působí něžně a roztomile. Drobným ženám se budou jistě hodit naše překrásné baťůžky značky Sammao.

Vysoké ženy

Ženy vyššího vzrůstu by se naopak ve svém vlastním zájmu měly snažit o to, aby svou postavu zbytečně více neprodlužovaly. Dámy, pokuste se tedy vyvarovat kabelkám přes rameno. Vhodnou volbou jsou naopak dnes tak oblíbené baťůžky. Ty Vám postavu nijak neprodlužují a zároveň jsou velmi pohodlné a in.U nás najdete nepřeberné množství batůžků, ze kterých si určitě vyberete ten pravý. Další možností jsou psaníčka. Pozor ale na jejich velikost. Vyšší ženy by měly sáhnout spíše po psaníčkách větších rozměrů. Malinké psaníčko v rukou krásně vysoké ženy by totiž mohlo působit poněkud komicky.

Ženy plnějších tvaru

Dámy, nezoufejte nad svou postavou a raději si užívejte obrovskou výhodu, kterou Vám nabízí. A to, že právě Vy si můžete dovolit ty masivní a objemné kabelky, do kterých se vejde snad úplně vše. Ideální je pro Vás například shopper bag nebo třeba plážová taška s netypickým designem, který odvede pozornost od plnějších tvarů.

Naopak se zkuste vyhýbat malým psaníčkům, která by Vás zbytečně rozšiřovala a volte raději psaníčka větší. Opticky Vám mohou pomoct také širší ramínka či řetízky u kabelek. A co crossbody kabelky? Dáte si je přes zadeček a bude to ok? Vůbec ne! Crossbody kabelka, kterou se budete snažit “zakrýt” svůj zadeček, Vám na něj spíše upozorní. V tomto případě je tedy vhodnější ji nosit na boku.

Základní tipy už jsme si řekly, ale to bychom nebyly my ženy, abychom si výběr té vysněné kabelky ještě neztížily. Nezáleží totiž pouze na tom, zda jste vysoká či nízká, ale také na typu Vaší postavy. A těch je hned několik. Pojďme se na ně tedy podívat podrobněji.

Postava typu jablko
Každá z nás už asi slyšela o postavě typu jablko. Tyto ženy se mohou pyšnit krásnýma štíhlýma nohama, ale zato silnějším pasem. S tím se ale dá něco dělat. Existují totiž takové kabelky, díky kterým odvedete pozornost od Vašeho silnějšího pasu a zároveň upozorníte na štíhlé nohy a krásný zadeček. Mezi ně patří například crossbody kabelky. Další možností jsou kabelky do ruky či aktovky, které také nosíme na úrovni dolní poloviny těla, čímž odvedeme pozornost od té horní. Plnější ženy by se měly vyhnout baťůžkům, které na horní polovinu těla ještě více upozorní.

Postava typu hruška
Tento typ postavy se věrně podobá právě zmíněnému ovoci. Dámy mají velmi úzký pas, ale k němu až netypicky širší boky. Pokud se jedná právě o Váš případ, vězte, že svůj širší zadeček opravdu neschováte za crossbody kabelku. Naopak jej raději nechte volně a snažte se kabelkou “vyvážit” krásný úzký pas. Vhodnou volbou jsou tedy například kabelky na rameno či psaníčka do ruky. Ideální jsou také baťůžky, které upozorní na horní část těla a “vyrovnají” nesouměrnost tohoto typu postavy.

Postava typu obdélník
Neboli také “chlapecká” postava. Ženy s postavou tohoto typu postrádají typické ženské křivky. Chybí zde úzký pas, popřípadě širší boky. Ale dámy, není to na jednu stranu výhoda? Nemusíte přece nijak skrývat Váš zadeček, boky či břicho. A co je na tom tak super? Ženy s tímto typem postavy si mohou dovolit prakticky každou kabelku jak větší, tak i menší.

Závěrem

Dámy, zkuste se tedy příště při výběru kabelky více zamyslet. Kabelka Vám vydrží léta, nosíte ji každý den a v neposlední řadě přece nechcete vyhodit peníze za něco, co Vaší postavě vůbec nelichotí. Naše rady ale samozřejmě nemusí být vždy pravdou. Stále je nejdůležitější, aby se Vám kabelka líbila, splňovala Vaše požadavky a byla jste s ní sama sebou. A ostatně, starý dobrý nákup před zrcadlem či rada kamarádky jsou také zárukou úspěchu. Mějte stále na paměti, že kabelka je součástí Vaší osobnosti, proto jejímu výběru věnujte náležitou pozornost.

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Psaní je její vášní už od mala. Odborněji se mu však věnuje od roku 2017. Zajímají ji především témata týkající se módy a životního stylu. Její hlavní náplní je nejen psaní článků, ale i textace webů a emailový marketing. Snaží se, aby byly její články a texty poutavé, přínosné a zábavné zároveň.