Pomozte s námi ke zřízení prvního dětského hospice „Dům pro Julii“ Pomozte s námi ke zřízení prvního dětského hospice „Dům pro Julii“

Pomozte s námi ke zřízení prvního dětského hospice „Dům pro Julii“

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

19. října 2022

„Dům pro Julii“ je nezisková organizace, jejíž cílem je vybudování dětského hospice v Brně, prvního zařízení tohoto typu v ČR. Hospic bude nabízet odlehčovací služby pro dlouhodobě pečující rodiny a možnost prožití terminálního stadia u pacientů, u nichž to doma není možné.

K pomoci tomuto užitečnému projektu se připojily také Kabelečky.cz. Od pátku 3. 5. 2019 tak máte možnost přispět do kasičky na výstavbu „Domu pro Julii“ také na naší pobočce Rebešovická 35a v Brně-Chrlicích. Ať už si přijdete pro novou kabelku, pro balíček do Zásilkovny nebo půjdete jen tak kolem, kdykoli v našich provozních hodinách můžete přispět na dobrou věc.

Julinčin příběh

Příběh Julinky, která se stala, byť nechtěně, inspirací pro vznik projektu je opravdu mrazivý. Julinka, zdravé půlroční miminko, které doktoři několikrát poslali domů s tím, že se vlastně nic neděje. Až díky neodbytnosti svých rodičů byla Julinka vyžádaným pediatrem transportována s podezřením na pneumokokovou meningitidu na Karlov. To už bylo ale pozdě. Nejhorší obavy se naplnily a nákaza pneumokokem byla u Julinky potvrzena. Julinka byla uvedena do umělého spánku, postupně jí selhávaly ledviny a musela být napojela na mimotělní oběh. Péče lékařů byla, dle rodičů, perfektní. Problém nastal ale jinde. Oddělení, které ve vypjatých životních situacích podobného druhu funguje bezchybně, není připraveno na komunikaci a pomoc rodinným příslušníkům. Příbuzným chybí psycholog či kněz, který by je touto těžkou cestou doprovázel. Tu nejhrůznější zprávu se tak rodiče Julinky dozvídají jednou větou, po které následoval dotaz na možnost použití srdce miminka k transplantaci. A právě tento hrůzný příběh stojí za vznikem „Domu pro Julii“. Celý Julinčin příběh si můžete přečíst zde.

Pomozte s námi ke zřízení prvního dětského hospice „Dům pro Julii“ 2

Jaké služby bude  „Dům pro JULII“ nabízet?

veškeré služby, které jsou potřebné pro odlehčení péče o nevyléčitelně nemocné děti
podpora a poradenství rodinám pečujícím o nevyléčitelně nemocné děti včetně pomoci s vyřizováním formálních záležitostí
prostředí i potřebný čas pro důstojné rozloučení a individuální truchlení
možnost svěření dítěte do péče odborníků
mobilní tým odborníků, který bude připraven pomáhat také v domácím prostředí

Co je cílem ?

Cílem projektu „Dům pro Julii“ je vybudovat dětský hospic, ve kterém budou zkušení zdravotníci, pečovatelé, psychologové, duchovní, sociální pracovníci a další, připraveni poskytnout tu nejlepší možnou péči smrtelně nemocnému dítěti a jeho rodině v těžké životní situaci.

Pomozte online

A pokud nebudete mít cestu do Kabelecek nebo si přejete tento projekt podporovat pravidelně, zabruste na internetové stránky Domu pro Julii, na kterých můžete jednoduše přispět libovolnou částkou. Na výstavbu, vybavení a počáteční provoz Domu pro Julii je potřeba 80 milionů korun, ale právě díky dárcům je zahájení výstavby stále blíž a blíž.

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Psaní je její vášní už od mala. Odborněji se mu však věnuje od roku 2017. Zajímají ji především témata týkající se módy a životního stylu. Její hlavní náplní je nejen psaní článků, ale i textace webů a emailový marketing. Snaží se, aby byly její články a texty poutavé, přínosné a zábavné zároveň.