Podle čeho vybrat malou kabelku na mobil Podle čeho vybrat malou kabelku na mobil

Podle čeho vybrat malou kabelku na mobil

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

10. listopadu 2023

V posledních letech jsou stále více vyhledávanými doplňky. Oblíbenými pro svůj mikro a nápaditý design, ale především praktičnost. A také skutečně funkční záležitostí, která ve skutečnosti není myšlena jen pro svou hlavní záměr, ale i mnoho dalších věcí. O čem mluvíme? O malých taštičkách a kabelkách na mobilní telefony.

Malá kabelka na mobilní telefon se stala trendy hitem a je vidět téměř všude. Její svěží a moderní styl je totiž neokoukaný, a zaujme tak na první pohled. Ale to rozhodně není vše, co tento kousek povyšuje nad ostatní. Je totiž také velmi účelný. Samozřejmě, primární funkcí je úschova a ochrana vašeho mobilu, ale potom jsou tu i další věci. Například kapsičky na bankovky i mince, přihrádky na platební karty nebo poutka umožňující nosit malou kabelku i na předloktí, která z ní tak dělají taštičku 2 v 1.

Podle čeho vybrat malou kabelku na mobil

Mobilní telefony jsou dnes nezbytnou součástí našeho každodenního života, a proto je důležité mít vhodnou kabelku, která ho nejen ochrání, ale také se stane stylovým doplňkem. A při výběru kabelky nebo taštičky na mobil byste se měli zaměřit hned několik klíčových faktorů. Které to jsou?

  • Velikost a kapacita: Začněte u velikosti. I malá kabelka by měla být dostatečně prostorná na to, aby pojala váš mobil i například doklady. Ideálně zvolte tu s několika přihrádkami, abyste si mohla organizovat věci.
  • Materiál a design: Materiál kabelky má vliv na její odolnost a vzhled. Kůže poskytuje elegantní a odolný povrch, zatímco textilní kabelky mohou být lehčí a snadno se čistí. Co se týče designu, vybírejte takový, který ladí s vaším osobním stylem a snadno se bude kombinovat s vaším šatníkem.
  • Přenosnost a pohodlí: Přenosnost je klíčovým faktorem pro tento ty taštičky. Ujistěte se tedy, že má poutko nebo popruh na rameno, abyste měli možnost nosit ji pohodlně na cestách.
  • Ochrana před poškozením: Vašemu mobilu by měla kabelka poskytovat dostatečnou ochranu. Vyberte model s polstrováním nebo vnitřními kapsami, které chrání obrazovku a zamezí poškrábání.
  • Cena a kvalita: Nakonec si stanovte rozpočet a hledejte kabelku, která ho splňuje. A nezapomínejte přitom, že i výběr malého doplňku je dlouhodobou investicí.

Jak nosit malou kabelku na mobil

Módní očekávání i osobní styl sebou nesou potřebu praktických a stylových doplňků a ani malá kabelka není výjimkou. Jak však skloubit funkčnost s módním výrazem? Zde je několik tipů, jak elegantně kombinovat kabelku na mobil s různými outfity. Při jejich tvoření nezapomínejte na kontrast a harmonii. Tak experimentujte s tvary, barvami a vzory, abyste vytvořili unikátní a osobitý vzhled, ale nezapomínejte ani na střídmější a klasičtější možnosti nošení.

  • Klasicky a šik: Pro business nebo formální vzhled zvolte malou kabelku v neutrální barvě, jako je černá, hnědá nebo šedá. Taková elegantní kabelka se skvěle hodí k šatům, kalhotám nebo dámským kostýmům, a tak dodá vašemu outfitu profesionální vzhled. Stejně jako značka Tamaris, která také preferuje business styl.
  • Boho mood: Pokud preferujete ležérní a boho outfity, sáhněte po kabelce s našitými detaily a kombinujte ji například s rozevlátými šaty a volnými topy. Skvěle se ale bude hodit i ke kouskům z džínoviny. Ano, tak například značka Enrico Benetti bude v těchto kombinacích vypadat skvěle. A materiál kabelky? V tomto případě bude ideální volbou přírodní kůže.
  • Sportovní elegance: Pro aktivní den ve městě nebo v přírodě si vyberte malý a sportovnější design. Ten bude skvěle ladit s teniskami, legínami i mikinou. Co se materiálu týká, syntetická a snadno udržitelná kůže je jasnou volbou. A značka? Neznáme lepšího zástupce sportovní elegance, než je Tommy Hilfiger.
  • Barevný akcent: Máte rádi svěží odstíny a syté barevné kombinace? Tak si vyberte i na kabelku v tomto stylu. Ano, tento doplněk má díky své menší velikosti jednu obrovskou výhodu, a to, že i v křiklavé barvě nebude v rámci celého outfitu tak křiklavý. Tak se toho nebojte a sáhněte po barvách, jako jsou vínová, tyrkysová, limetková nebo lahvově zelená, a oživte tak váš outfit skvělým barevným akcentem, který dodává energii i originalitu. A které značky v tomto barevném duchu doporučujeme? Burkely nebo například Mustang.
  • Minimalistická elegance: Milovníci jednoduchosti jistě ocení kabelky s čistými liniemi a decentním designem. Ty se totiž skvěle hodí k moderním minimalistickým outfitům. A pokud mezi ně patříte i vy, vsadit můžete na značky jako Justified nebo Lagen. Právě ty totiž také sází na minimalismus.
Podle čeho vybrat malou kabelku na mobil 1
Podle čeho vybrat malou kabelku na mobil 2
Podle čeho vybrat malou kabelku na mobil 3

Top značky malých kabelek na mobil

Výběr mini kabelek na mobilní telefony je skutečně široký. Některé značky nabízí minimalistické a futuristické modely, další zase retro nebo business kousky. A stejně jako u kabelky, nebo jakéhokoliv jiného módního doplňku, finální výběr závisí pouze na vašem vkusu a očekáváních. Abychom vám ale to vybírání trošku usnadnily, dali jsme pro vás dohromady čtyři značky, z nich každá zastupuje jiný styl.

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.