Ples, divadlo nebo třeba firemní večírek. Víte, jakou kabelku si vzít? Ples, divadlo nebo třeba firemní večírek. Víte, jakou kabelku si vzít?

Ples, divadlo nebo třeba firemní večírek. Víte, jakou kabelku si vzít?

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

14. října 2022

Plesová sezóna je sice za námi, ale psaníčkám v žádném případě neodzvonilo. Tyto malé kabelky nejsou totiž pouze plesovou záležitostí. Pokud Vás tedy letos čeká svatba, chystáte se do divadla nebo na jinou společenskou událost či jen tak večer do města, psaníčko je pro Vás nevyhnutelným doplňkem. Tyto malinké kabelky jsou mezi ženami velmi oblíbené, a to zejména proto, že působí elegantně a dodají šťávu každému outfitu.

A  jak se vlastně psaníčko nosí?

Existuje vícero způsobů. Psaníčko nosíme vzhledem k jeho velikosti ve většině případů v ruce. Určitě si ale neuděláte ostudu, ani když si jej přidržíte v podpaží. Navíc většina psaníček má také kovový popruh, který lze jednoduše odepnout či uschovat uvnitř kabelky, anebo naopak využít a zajistit si tak větší pohodlí. Psaníčka sice nepatří mezi ty nejpraktičtější kabelky, ale zajisté mezi ty nejhezčí. Ruku na srdce dámy, do těchto kabelek se nám kolikrát nevejde ani peněženka a mobil, natož pak nějaká kosmetika. Ale stejně je máme tak rády. Protože podtrhují naši ženskost, eleganci a nezkazí žádný outfit. A navíc se hodí na tolik příležitostí, že by byl hřích si pár psaníček nepořídit. Představme si jen několik z nich.

Na ples

Pokud se chystáte na ples, určitě se porozhlédněte po psaníčku, které dokonale padne k šatům, šperkům a obuvi. Ples má tu obrovskou výhodu, že si můžeme dovolit prakticky všechno od třpytek až po kamínky či jiné aplikace a přitom si nebudete připadat jako disko koule. Pokud se vám líbí výrazné plesové kabelky, určitě si oblíbíte značku LS fashion, která nabízí mimo jiné i překrásné kabelky z kolekce Maggie v nejrůznějších barvách.

Pokud nejste příliš extravagantní typ, máme tu i něco pro Vás. Perly! Odpradávna symbol ženskosti a smyslnosti. Další způsob jak obohatit Váš plesový outfit. S perličkovým psaníčkem od LS fashion budete zajisté královnou celého plesu.

Do divadla či na svatbu

Chystáte se do divadla nebo jste pozváni na svatbu či jinou společenskou událost? Tak mi jistě dáte za pravdu, že obrovské kabelky se jednoduše nehodí. V takovém případě je čas na psaníčko. Pokud chcete působit elegantně a střídmě, zkuste třpytky a kamínky nahradit krajkou. Krajky jsou v současné době velmi trendy a na psaníčkách působí elegantně a honosně. Například takové černé psaníčko od LS fashion je dokonalým kouskem do divadla.

Do města

Pokud vyrážíte posedět do města či na večírek, malinká kabelka na drobnosti se bude hodit. Do města není nutné volit příliš výrazné a blyštivé kousky. Mnohem větší dojem uděláte matnou kabelkou v barvě, která doplní Váš outfit. Pro tyto příležitosti pro Vás máme tip od značky Doca. Překrásné béžové psaníčko ze syntetické kůže, které se zapíná magnetickým patentkem a nechybí mu kovový popruh přes rameno.

Retro párty

Dámy, puntíkům ještě neodzvonilo. Ba naopak jsou zpět v celé své kráse. Pro milovnice těchto kulatých tvarů máme dobrou zprávu. Značka Doca na Vás myslí!

Ať už jdete na retro večírek nebo jste fanynkou puntíků, naše kousky Vám zajisté padnou do oka. Za zmínku stojí například tohle překrásné psaníčko od značky Doca.

Listové kabelky

Již z názvu vyplývá, že se tyto kabelky svým tvarem podobají dopisu (psaní). Listové kabelky nosíme, stejně jako psaníčka, v ruce či podpaží. Mají typický obdélníkový tvar se zapínáním zpravidla na magnetický patentek. Co se velikosti týče, jsou velmi podobné psaníčku, takže do nich moc věcí nedáte. Za to působí velmi elegantně a stylově. Jelikož jsou tyto kabelky velmi úzké, jsou vhodné spíše jen na kapesníček, mobilní telefon, klíče a například rtěnku. Rozhodně nedoporučujeme do listové kabelky “cpát” peněženku. Není totiž nic horšího než na první pohled napěchovaná dámská kabelka. Peníze je v tomto případě vhodné uložit například do malé kapsičky v kabelce. Překrásnou listovou kabelku ze syntetické kůže a nejen ji Vám nabídne značka Doca.

Jak vidíte, existuje nespočet příležitostí, na kterých můžete se svým psaníčkem udělat dojem. Tak proč si nerozšířit Vaši sbírku o pár nových trendy kousků?

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Psaní je její vášní už od mala. Odborněji se mu však věnuje od roku 2017. Zajímají ji především témata týkající se módy a životního stylu. Její hlavní náplní je nejen psaní článků, ale i textace webů a emailový marketing. Snaží se, aby byly její články a texty poutavé, přínosné a zábavné zároveň.