Pánské módní tipy na léto, část 2 Pánské módní tipy na léto, část 2

Pánské módní tipy na léto, část 2

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

14. října 2022

Podle všeho nás léto jen tak neopustí, a tak můžeme s klidem pokračovat s našimi módními tipy pro horké měsíce. Minule jsme si uvedli nějaké základní rady, jak vybírat oblečení na léto. Dneska se podíváme na důležité módní doplňky, které během letních měsíců využije většina mužů.

Náramek

Chlapi většinou nebývají zrovna fanoušci šperků. Ale decentní náramek nemusí zase tolik bolet. Obzvlášť pokud je v nenápadných barvách a z příjemného materiálu. Naopak může Tvému vzhledu dodat kus osobnosti, který normálně maskuješ společenským oblečením. Kožený náramek jako připomínka toho vnitřního punkáče z festivalů, barevný náramek jako vzpomínka na léto ve Španělsku.

Aby bylo jasno, mluvím o tenčím neutrálním náramku, ne kůži přes celé zápěstí s kovovou lebkou. Pokud vybereš vhodný náramek, je jedno, jestli si ho vezmeš na pláž nebo na svatbu. Pro léto si vybírej z příjemnějších materiálů, jako jsou plátěné nebo kožené.

Příruční cestovní taška

Plánuješ pěkný víkend někde u moře nebo třeba v příjemném penzionu na Moravě? Tak to si budeš muset do něčeho sbalit svoje věci. A pokud plánuješ udělat dobrý dojem, radši se vykašli na svůj starý kufr a obnošenou krosnu ze studentských let.

Je na čase si pořídit tašku pro velký kluky. Pořádnou, koženou tašku, co ti vydrží roky a udělá z Tebe muže stylu. Barvu kůže si vyber podle Tvého stylu, ať hezky sedne a doplní Tvůj vzhled.

Je to sice trochu větší investice, ale rozhodně se vyplatí. Nejde tu jen o výlety. Můžeš ji nosit i během pracovního dne. Jdeš například z kanceláře rovnou do posilky? S koženou taškou budeš za většího frajera než s ošoupanou Addidaskou.

Hodinky a plátěným řemínkem

Když je řeč o pánských módních doplňcích, nejdou vynechat hodinky. Jaké ale na léto vybrat? Na těžké kovové se raději vykašlete. Do horka a na pláž se hodí nylonový řemínek třeba v námořnických barvách a ciferník s jednoduchým designem.

Vůbec se pak nemusíš bát kombinovat hodinky se svým náramkem. Pokud se k sobě tyhle dva prvky hodí, je to skvělá a originální kombinace.

Plátěný batoh

Pokud preferuješ staré dobré batohy díky jejich praktičnosti a pohodlí, tak máme dobrou zprávu - plátěné batohy jsou v létě v kurzu. Nylonové tašky v decentních barvách se hodí klidně na společenské akce, na výlety nebo na grilovačky s přáteli. Takže užívej dle libosti.

Pokud chceš ale zapůsobit a být v něčem zase originální, doporučujeme plátěné tašky v retro stylu.

Letní klobouk

Na závěr něco, co možná nesedne úplně každému, ale díky praktičnosti to stojí za zvážení. Letní klobou ti v létě drží hlavu ve stínu a ty tak snižuješ riziko úpalu. Obzvlášť na pláži nebo v kánoi na vodě se rozhodně vyplatí mít něco na hlavě.

Kromě praktické stránky navíc budeš vypadat i víc jako sofistikovaný gentleman. Budeš mít zkrátka pro svůj outfit zase něco navíc. Hlavně vybírej z kvalitnějších klobouků, ať si na hlavě nedrolí a nenadělá víc škody než užitku. Někdy se prostě šetřit nevyplatí.

A to je pro druhý díl našeho seriálu letních tipů pro muže vše. Pokud Ti tu chybí sluneční brýle, tak proto, že si zaslouží vlastní článek. Jejich výběr totiž vůbec není radno podcenit. Takže příště.

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Psaní je její vášní už od mala. Odborněji se mu však věnuje od roku 2017. Zajímají ji především témata týkající se módy a životního stylu. Její hlavní náplní je nejen psaní článků, ale i textace webů a emailový marketing. Snaží se, aby byly její články a texty poutavé, přínosné a zábavné zároveň.