Pánské módní tipy na léto, část 1 Pánské módní tipy na léto, část 1

Pánské módní tipy na léto, část 1

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

14. října 2022

Léto je za dveřmi a s ním přichází i obávaná módní sezóna pro většinu mužů. Během chladných měsíců je pro chlapy snadnější vypadat dobře. Tvář nám pokrývají vousy a klasická kombinace džínů, svetrů a kožených bot nám vystačí pro většinu příležitostí. Jenže léto… to je jiný příběh.

Pokud bych se Tě zeptal, jak vypadá stylový letní outfit, nejspíš Tě jako první napadnou polokošile, pastelové kraťasy a mokasíny. Zkrátka zlatá klasika většiny pinterestových koláží pánské letní módy.

Jenže ne každý chce vypadat, že zrovna odchází z pracovního oběda na svém oblíbeném golfovém hřišti. Někdo má radši sportovnější vzhled, někdo zase drzejší a někdo něco mezi tím. Pojďme se mrknout na pár tipů, jak si vybrat outfit, který tohle léto sedne přímo Tobě.

Kraťasy

Zmíněné plátěné kraťasy v pastelových barvách se během posledních let vyšvihly na vrchol módní popularity. Pokud je Tvým cílem solidní a elegantní vzhled, ber plátěné kraťasy. Nemusíš hned jít do růžové nebo červené, khaki, černá nebo tmavě modrá jsou jistoty, co nezklamou.

Naopak situace, ve kterých můžeš dbát na pohodlí a vypadat neformálně, si říkají o sportovní kraťasy. Jak jsem psal v posledním článku, sportovní vzhled už dávno není něco zapovězeného. Sportovní kraťasy můžeš klidně kombinovat i s košilí.

Obzvlášť u tohohle typu kraťasů ale dbej na správnou velikost. Nechceš vypadat, že ses zrovna vrátil z basketballového tréninku nebo reklamy ze 70. let. Kraťasy bys měl mít dlouhé lehce nad kolena a široké, abys měl trochu volnosti, ale ne moc. Pro ilustraci připojuji obrázek.

A konečně tu máme další klasiku - džínové kraťasy. Opět se zaměř na správnou velikost, ať nepůsobíš dojmem vesnického balíka. V tomhle případě je totiž velmi snadné sklouznout k nepadnoucím kusům. K džínovým kraťasům se většinou hodí trika a jsou spíš pro neformální příležitosti. Na tu firemní grilovačku si je proto raději neber.

Trička a košile

Většina chlapů si myslí, že tuhle kategorii má v malíku. Ale nic není tak snadné, jak se na první pohled může zdát. I přes únavné vedro je třeba při výběru trik a košil myslet trochu dopředu.

I pro letní trička platí pravidlo žádných potisků. Při práci na zahradě si samozřejmě nos, co chceš, ale mezi lidi raději vsaď na jednodušší design. To neznamená, že si koupíš balík pěti triček jedné barvy ve svojí velikosti a je hotovo.

Pokud chceš ke klasickému stylu Jamese Deana (bílá a černá trička) přihodit ještě něco zajímavějšího, tak tady je pár nápadů. Módní hitem posledních let a sázkou na jistotu jsou proužkovaná trika (třeba v námořnických barvách).

V situacích, kdy jde o formálnější události, můžeš vsadit na polokošile nebo košile s dlouhým či krátkým rukávem. Polokošile skvěle sednou k plátěným kraťasům nebo džínům. Jdi do decentnějších barev a máš pořešenou většinu situací, které tě v létě snad můžou potkat.

Co se košil s dlouhým rukávem týče, vybírej podle barev a materiálů. V létě doporučuji koukat po lehčích plátěných košilích světlých barev. Pokud ale chceš jít do něčeho méně nudného, zkus košile se zajímavým vzorem. Opět ale upozorňuji na výběr látky. Nechceš se přeci upéct.

To samé platí prakticky i pro košile s krátkým rukávem. Lehké látky na prvním místě. Naštěstí je u těchto košil výběr vzorů mnohem zajímavější, takže se můžeš odvázat. Jediné, čemu se za každou cenu vyhni, jsou havajské košile. Ty prosím ne. To ale neznamená vyhnout se květinovému vzoru úplně. Pokud ti košile padne, pokud sedí k tvému stylu, jdi klidně i do kytek.

A to byl stručný úvod do našeho seriálu módních tipů na léto. I když do léta oficiálně zbývají skoro dva měsíce, neoficiálně dorazilo už v dubnu. Snad Ti proto budou naše rady k užitku už v následujících dnech. Příště se mrkneme na módní doplňky.

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Psaní je její vášní už od mala. Odborněji se mu však věnuje od roku 2017. Zajímají ji především témata týkající se módy a životního stylu. Její hlavní náplní je nejen psaní článků, ale i textace webů a emailový marketing. Snaží se, aby byly její články a texty poutavé, přínosné a zábavné zároveň.