Osvědčené módní triky pro všechny muže Osvědčené módní triky pro všechny muže

Osvědčené módní triky pro všechny muže

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

14. října 2022

Všichni víme, že my chlapi se neradi držíme pravidel a manuálů. Obzvlášť v té naší zemi máme tendenci hledat různé vychytávky a dělat si věci po svém. Koneckonců skoro všechno jde opravit nebo vylepšit. I oblečení.Nabízím proto pár triků, které můžeš běžně aplikovat na své oblečení a nestyděl by se za ně ani Láďa Hruška.

Nech džíny nadíchat čerstvého vzduchu

Určitě to znáš. Máš svoje oblíbené džíny a postupně sleduješ, jak z nich mizí barva a celkově se opotřebovávají, až je nakonec budeš muset zahodit a vydat se hledat nové. Je nějaký způsob, jak tenhle proces oddálit? Je.

Babská moudrost praví, že když narveš džíny do mrazáku, zlikviduješ na nich bakterie i zápach. To je blbost. Bakterie se zase rozmnoží, jakmile se džíny zahřejou a s tím smradem to taky není úplně ono. Radši si svoje milované džíny při praní otoč na ruby a pak je nech sušit venku na vzduchu.

Bez zkoušení zjisti, jestli ti kalhoty padnou

Žádné kabinky v dohledu? Nemáš náladu brát patery kalhoty, abys zjistil, jestli ti aspoň jedny budou? Buď v klidu a strč ruku do kalhot. Ne do svejch ale.

Podle další lidové moudrosti totiž velikost od tvého zápěstí po loket odpovídá přibližně velikosti tvého pasu. Stačí, když na kalhotech, co ti padly do oka, zapneš knoflík a strčíš do nich předloktí. Jestli mi nevěříš, zkus si to klidně nejdřív doma.

Ledem proti žvejce

O tríčku s kostkou ledu proti žvejce na kalhotách už jsi nejspíš slyšel. Možná dokonce i zkusil, když sis oblíbený kus Tvého šatníku vyzdobil dárečkem od nějakého ohleduplného dobytka. Existuje ale snadnější způsob.

Narvi to do mrazáku. Jo, vím, že jsem před chvíli psal, abys džíny od mrazáku necpal, ale tohle je jiná situace. Radši, než se patlat s kostkou ledu, co se Ti bude roztékat v ruce a kapat všude kolem, to nech zmrznout. Pak už to jen sloupni a problém vyřešen.

Skvrny odčerveného vína zlikviduj bílým

Nehody s červeným vínem na oblečení jsou vždycky nepříjemné. Když už na ně ale dojde, pamatuj, že nic není ztraceno. Je totiž známo, že bílé víno dokáže rozpouštět anthocyanin. To je ta látka, která dává červenému vínu červenou barvu, kdybys to náhodou z hodin chemie zapomněl.

Že tahle vychytávka funguje, už sice dokázáno bylo, ale musím zdůraznit, že tím problém nevyřešíš úplně. Jakmile aplikuješ bílé víno, hned dej postižený oděv normálně vyprat. Jinak ti tam zůstanou vybělené skvrny. Asi pořád lepší než červené, ale furt žádná hitparáda.

Odsražení oblečení

Omylem jsi hodil do sušičky něco, co tam nepatří? Tak máš dvě možnosti. Buď to necháš sousedovic desetiletému synovi, nebo zkusíš můj poslední tríček. Na 5 minut namoč seschlý kus oblečení do horké vody s vlasovým kondicionérem. Pak oblečení zkus opatrně zase natáhnout. Mělo by se vrátit do původní velikosti a navíc bude vonět jako kokos nebo mango.

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Psaní je její vášní už od mala. Odborněji se mu však věnuje od roku 2017. Zajímají ji především témata týkající se módy a životního stylu. Její hlavní náplní je nejen psaní článků, ale i textace webů a emailový marketing. Snaží se, aby byly její články a texty poutavé, přínosné a zábavné zároveň.