Nejlepší pánské tašky do práce Nejlepší pánské tašky do práce

Nejlepší pánské tašky do práce

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

22. ledna 2024

Pánská taška je skvělým společníkem každého moderního muže, který potřebuje funkční doplněk na notebook, dokumenty a další každodenní nezbytnosti. Taška pro muže ale určitě nemusí být jen praktickým pomocníkem, ale také elegantním doplňkem, který osvěží outfit a celkový vzhled. Taková taška by ale měla být vybírána s rozvahou. A stejně by měla být poté i nošena. Jak tedy na to?

Do práce, ale i na schůzky nebo obědy s klienty je obvykle potřeba dostatek prostoru na laptop, tablet, dokumenty a ostatní. V takovém případě je pánská aktovka ideální volbou. Potom jsou tu ale i další akce, jako srazy s přáteli nebo pochůzky po městě. A i v tomto případě se chceme obléct dobře a vybraný outfit doplnit těmi správnými doplňky. My vám dnes poradíme, podle čeho pánskou tašku vybírat, jaký typ zvolit pro konkrétní situaci, a také jak takovou tašku kombinovat s outfitem.

Jak nosit pánskou tašku elegantně

Podle čeho pánskou tašku vybrat

Pánská taška není pouze praktickým doplňkem, ale i módním projevem osobnosti. Při výběru je tedy potřeba zvážit hned několik klíčových faktorů. Například kombinaci praktičnosti s osobním stylem nebo parametry. A co dál?

  • Účel použití: Nejprve si položte otázku, na co tašku budete používat. Zda potřebujete prostorného společníka na cesty, elegantní aktovku do práce nebo jen stylový doplněk. Výběr tedy závisí především na předpokládaném účelu.
  • Velikost a kapacita: Vyberte tašku odpovídající vašim potřebám. Aktovky jsou ideální pro formální příležitosti, zatímco například moderní tašky na mobil nabízí svěží design i styl.
  • Materiál a kvalita: Kvalitní materiál znamená odolnost a dlouhou životnost tašky. A co bychom si povídali. Tím nejkvalitnějším materiálem je jednoznačně kůže. A také je tradiční a elegantní volbou. Nylon nebo polyester jsou zase vhodné pro sportovnější styl.
  • Design a styl: Vyberte design, který ladí s vaší osobností. Můžete si vybrat mezi klasickým, moderním, sportovním nebo například casual vzhledem. A při výběru tvaru berte v potaz i barvy.
  • Praktické detaily: Zaměřte se i na detaily, jako jsou bezpečnostní kapsy, uzavírání tašky, odolnost proti vodě nebo polstrování na nošení na zádech.
  • Značka a cena: Neopomeňte ani recenze a zvolte dobře ohodnocenou značku. Cena by měla být v souladu s kvalitou, přičemž dražší taška může nabídnout vyšší odolnost i luxusní zpracování.
Jak nosit pánskou tašku elegantně

Jak pánskou tašku kombinovat s outfitem

Elegantní outfit vyžaduje pozornost k detailům a taška je klíčovým doplňkem, který může celý look povýšit na novou úroveň. Celkově platí, že pánská taška by měla být vybrána s citem pro detaily a v souladu s příležitostí, abyste dosáhli dokonalého spojení stylu a praktičnosti.

  • Smart a Business Casual dress code: Pro formální příležitosti, jako jsou pracovní schůzky nebo obchodní večeře, je ideální volbou aktovka z přírodní kůže. Vsaďte an neutrální barvy jako černá, koňaková nebo tmavě čokoládová, které se budou skvěle hodit k černému, námořnicky modrému i středně šedému obleku. Zkrátka nic křiklavého, ale základní nebo rovnou “royal” odstíny.
  • Casual dress code: Pokud vám do práce stačí polokošile a džíny, můžete je krásně sladit s modernější taškou na notebook. Ale i tu bude nejlepší vybírat v základních barvách, jako černá, hořčičná nebo oříšková. Takovou tašku totiž můžete skvěle kombinovat i s formálnějšími outfity, v případě potřeby. A pokud chcete vybrat trošku výraznější kousek, zaměřte se na originální struktury a tvary. I těch je v dnešní době velký výběr a jistě si na to své přijde v tomto případě každý.
  • Žádný dress code: Je vaším stylem spíše volnočasové a sportovnější oblečení? Milujete trička, mikiny a chino kalhoty? Potom se nemusíte omezovat pouze na klasické aktovky a tradiční tašky. Můžete se podívat například i po etuích nebo malých taškách na mobil a doklady, které jsou v dnešní době také velmi oblíbené. Samozřejmě nepojmou tolik věcí, ale zato jsou kompaktnější a jistě i pohodlnější pro muže, kteří si nepotrpí na velké doplňky.
Jak nosit pánskou tašku elegantně

Nejlepší pánské kožené tašky

Hexagona, Sparwell, Greenwood nebo Lagen. To je jen malý výčet značek, ze kterých můžete u nás na Kabelečkách vybírat, a které nabízí nejen originální design, ale také kvalitu a funkčnost. My jsme se dnes zaměřili na tři konkrétní druhy pánských tašek, které jistě najdou své uplatnění ve vašem každodenním životě.

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.