Kabelku do práce či do města? Máme pro vás několik druhů Kabelku do práce či do města? Máme pro vás několik druhů

Kabelku do práce či do města? Máme pro vás několik druhů

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

14. října 2022

Také si svůj každodenní outfit nedokážete představit bez praktické, stylové a krásné kabelky? Ano, to k nám ženám prostě patří. Jenže, která kabelka se hodí k té které příležitosti? Do které se toho nejvíc vejde? Nejen s těmito otázkami Vám pomůžeme. Existuje totiž nespočet typů kabelek a v následujícím článku se o nich dozvíte trochu více.

Kabelka do ruky či na předloktí

Tento ženami nejoblíbenější typ kabelek můžete zahlédnout takřka na každém rohu. Je totiž vhodný do práce, do města nebo na téměř jakoukoli jinou událost.

Pokud ještě doma nemáte žádný takový kousek, doporučujeme zakoupit nejdříve takovou, kterou vynosíte, co nejvíce. Dejte tedy nejprve spíše na černou, šedou či tělovou barvu. Poté můžete svou sbírku směle rozšiřovat o jiné barvičky, které dokonale doladí každý outfit. Co se materiálu týče, kabelky tohoto typu je nejlepší zakoupit kožené, vzhledem k tomu, že je my ženy nosíme téměř denně. A pozor na velikost. Velká kabelka je sice fajn, ale může se za celý den pěkně pronést. Pokud tedy hledáte kvalitní a stylovou kabelku do ruky, zajisté si v naší široké nabídce najdete tu pravou.

Kabelka přes rameno

Jste praktická žena? Potřebujete kabelku, do které se Vám vejde vše potřebné a přitom Vás nebude nijak omezovat? Pokud jdete na nákup, na procházku nebo jen do města a přejete si zachovat co největší pohodlí, je pro Vás kabelka přes rameno ideální volbou. Díky popruhu přes rameno budete mít volné obě ruce a můžete vesele nakupovat.

Kabelky přes rameno u nás najdete v nejrůznějších rozměrech a barvách. Pokud hledáte kabelku na nákupy nebo dlouhý den v práci, doporučujeme kabelku větších rozměrů, nejlépe koženou, vzhledem k většímu zatížení. V tomto případě si ale dávejte pozor na to, co si do kabelky naložíte, ať si jednostranně nezatěžujete páteř. Vysoká zátěž navíc neprospívá ani Vaší kabelce.

Pokud máte pocit, že kabelky přes rameno musí být jen obrovské, jste na omylu. Velmi oblíbené jsou totiž i malé kabelky přes rameno, do kterých se vejde jen to nejnutnější. Pokud jdete na večírek, na rande nebo třeba do kina, je pro vás tato kabelka ideální volbou. Oblíbené jsou například jednoduché kabelky s kovovým páskem. Pokud ale opravdu chcete zaujmout pozornost, volte kabelku ve výrazné či netypické barvě a tvaru.

Kabelka většího objemu s delšími uchy, do které nacpete prakticky vše? To je shopper. Pokud hledáte kabelku, do které vměstnáte nákup, svačinu a další osobní věci, je pro Vás shopper to pravé. Kabelka bez zbytečných kapsiček v jednoduchém elegantním designu doplní každý outfit a přitom je velmi praktická. Velmi krásný model této kabelky nabízí například značka Calvin Klein.

Crossbody kabelka

Neboli kabelka “křížem přes tělo” je mezi ženami velmi oblíbeným typem kabelky. Crossbody kabelky se těší stále větší oblibě zejména proto, že jsou krásné, elegantní a jejich nošení je přitom velmi pohodlné, protože drží na svém místě a vy máte obě ruce volné. Tyto kabelky mají popruh, který si můžete nastavit jakkoli budete potřebovat.

Crossbody kabelky bývají ve většině případů menších rozměrů. Vzhledem k dostupnosti nejrůznějších tvarů a barev nebudete mít problém najít tu nejvhodnější kabelku na tu kterou příležitost. Ať už hledáte kabelku na párty, s kamarádkou na kávu nebo na jakoukoli společenskou událost, s crossbody kabelkou nikdy nešlápnete vedle. Tyto kabelky dokonale doladí a oživí každý outfit. Pokud tedy toužíte po basic černém či nude kousku nebo hledáte něco více extravagantního, u nás si zajisté vyberete.

Aktovky a brašny

Brašny a aktovky jsou pro někoho možná trochu oldschool záležitostí, ale ve skutečnosti se znovu vrací do módy. Tyto typy kabelek jsou vhodné jak pro ženy, tak i pro muže. Není pochyb o tom, že vzhledem k svému neotřelému designu oživí každý outfit a zajisté upoutají pozornost. Vzhledem ke svému tvaru jsou vhodné například do práce či do školy, protože do nich ve většině případů bez problémů vložíte formát A4. Jelikož už samotný netypický tvar tohoto druhu kabelek upoutává pozornost, doporučujeme se při výběru aktovky či brašny soustředit spíše na tlumené barvy.

 

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Psaní je její vášní už od mala. Odborněji se mu však věnuje od roku 2017. Zajímají ji především témata týkající se módy a životního stylu. Její hlavní náplní je nejen psaní článků, ale i textace webů a emailový marketing. Snaží se, aby byly její články a texty poutavé, přínosné a zábavné zároveň.