Jak vyjádřit divokost? Představujeme vám Dakar! Jak vyjádřit divokost? Představujeme vám Dakar!

Jak vyjádřit divokost? Představujeme vám Dakar!

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

11. dubna 2023

Jsou rychlé vozy a dravost váš životní styl? Tak to vyjádřete doplňky, které podtrhnou vaši nezkrotnost i když právě nebudete šlapat na plyn. Představujeme vám značku Dakar. Ta je synonymem proslulého závodu rallye Dakar, na jehož počest také vznikla. Takže připravit! Pozor! Start!

Značka inspirovaná zběsilou, vytrvalostní jízdou

Rallye Dakar, který se koná již od roku 1978, je považován za nejtěžší a nejnáročnější off-road závod na světě. Závodníci musí projet tisíce kilometrů těžkým terénem, včetně pískových dun, skalnatých horských pásů a nehostinných pouští. A módní značka Dakar je jeho nejlepším protagonistou. Byla založena v roce 1963 v Itálii a je známá svými produkty pro outdoorové aktivity, jako jsou horolezectví, treking, cestování, ale i na běžné nošení. Její výrobky vynikají především vysokou kvalitou, nespoutaností a “old money” stylem.

Pokud jste tedy nyní fanouškem značek, jako Greenwood nebo Mustang a chcete v tomto stylu pokračovat, Dakar je další jasnou volbou.

Nespoutaný i ekologický Dakar

Specifikum značky spočívá v zaměření na výrobu vybavení pro zákazníky, kteří preferují nespoutanost, stejně jako spolehlivost. Klade tedy důraz na skutečné kvalitní výrobu. Například Gore-Tex, PrimaLoft nebo Cordura patří mezi jejich základní výrobní materiály. Jsou totiž odolné vůči vodě, větru, abrazi a jiným vnějším vlivům.

Dalším specifikem je spolupráce s řadou zkušených sportovců a dobrodruhů. Ti nejen reprezentují, ale především testují produkty v extrémních podmínkách, a také pomáhají s jejich vývojem. To Dakaru zajišťuje splnění náročných požadavků a poskytnutí maximálního komfortu. Například Matthias Walkner, pětinásobný vítěz rallye Dakar v kategorii motocyklů, spolupracuje se značkou již řadu let. A stejně tak i dvojnásobný mistr světa Carlos Sainz nebo fotbalista Sadio Mané.

Navíc se značka Dakar snaží o co největší ekologickou a sociální odpovědnost a minimalizaci svého dopadu na životní prostředí. Je zkrátka blízce spjata se skutečným, drsným světem i přírodou.

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.