Jak vybrat ten správný batoh na víkend Jak vybrat ten správný batoh na víkend

Jak vybrat ten správný batoh na víkend

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

2. května 2023

Jaro je tu, počasí se konečně vylepšuje a období výletů a prodloužených víkendů nastalo. Ale do čeho si zabalit? Když kufr je na těch pár dní zbytečně velký a víkendovou tašku musíte zase neustále nosit v ruce? Máme pro vás tip. Sbalte si vše potřebné do „báglu”.

Ano, batohy jsou praktické, funkční a pohodlné. A pokud se obáváte, že s obyčejným batohem nebudete dost „cool”, tak se pletete. Řada značek totiž v dnešní době nabízí skutečně originální a elegantní řešení, které budou sloužit i jako stylový doplněk k vašemu uhlazenějšímu stylu. A jaké jsou další výhody batohu?

  • Úložné prostory: Batohy mají obvykle dostatek přihrádek a kapes, což umožňuje snadnější organizaci i přístup k věcem.
  • Funkčnost: Obvykle jsou navrženy tak, aby splňovaly vysoká očekávání. Disponují tedy možnostmi jako jsou popruhy s optimalizací délky nebo kapsy na doklady a elektroniku.
  • Pohodlí: Často jsou navrženy s polstrovanými ramenními popruhy a zády, které usnadňují nošení.
  • Flexibilita: Batohy bývají lehčí a menší, než jiné typy cestovních zavazadel. Jsou tedy vhodné pro širokou škálu činností, od turistiky a outdoorových aktivit, až po návštěvu měst nebo kulturních akcí.

Kožené batohy

Kožené batohy jsou symbolem kvality a nadčasovosti. Hodí se v podstatě k čemukoliv, jsou robustní a vytváří elegantní dojem. Navíc jsou vhodné nejen na prodloužený víkend v cizím městě, ale například i na túru do hor. Svými adaptabilními vlastnostmi totiž dokáží ustát kdejaké komplikace nebo nepřízeň počasí. Ještě předtím, než si svůj vysněný víkendový batoh vyberete, ale zvažte několik věcí:

  • Velikost: Batoh by měl být dostatečně velký na to, aby se do něj vešly všechny potřebné věci. Zároveň by neměl být příliš velký, aby vám zbytečně nezatěžoval záda. Ideální objem batohu na víkend je 30 - 50 litrů.
  • Pohodlí: Dalším důležitým faktorem je pohodlí při nošení. Zvažte batoh s měkkými a polstrovanými popruhy, které rozloží váhu na vašich ramenou.
  • Funkčnost: Měl by mít také dostatek kapes a přihrádek na organizaci vašich věc. Zvažte tedy například batoh i s vnějšími kapsami, kam můžete umístit věci, které chcete mít po ruce. ZároVeň tam ale určitě do vnějších kapes nedávejte peněženku nebo například doklady, které lákají zloděje.
  • Styl: V neposlední řadě myslete i na vaše osobní preference. V dnešní době už ale existuje nespočet tvarů, barev i stylů, takže si z nabídky vybere určitě každý.

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.