Jak vybrat dámskou peněženku? Jak vybrat dámskou peněženku?

Jak vybrat dámskou peněženku?

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

18. října 2022

Výběr peněženky je pro každou ženu oříšek. Nejde totiž jen o „obyčejnou“ peněženku, nýbrž o módní doplněk, který má každá žena u sebe takřka pořád, který musí vždy ladit k jejím outfitům, který musí být dostatečně prostorný, ale zároveň natolik skladný, aby se vešel do malé dámské kabelky…a tak bychom mohli pokračovat do nekonečna. My ženy máme na své peněženky takové nároky, že je až nadlidský výkon tu pravou dámskou peněženku sehnat. Proto jsme pro vás připravili pár základních tipů a kritérií, podle kterých budete mít už konečně jasno, která peněženka je právě ta vaše vysněná.

Velikost peněženky

Velikost je při výběru peněženky snad ten nejdůležitější parametr. Proto je nutné si nejdříve říci, kam budete peněženku nosit, kolik v ní potřebujete mít místa a kolik přihrádek na karty, mince atd. Zjednodušeně tak můžeme dámské peněženky rozdělit na malé a velké. Výběr té pravé ale není vůbec jednoduchý. Každá z nich má totiž své nesporné výhody a naopak i velké nevýhody.

Velká peněženka

Velké peněženky mají něco do sebe. Zejména v nich máte spoustu prostoru nejen na bankovky, ale i na mince či mnoho platebních a jiným karet. Velké peněženky jsou navíc mnohem přehlednější, protože každá věc v nich má své místo. Velkou nevýhodou je ale zmiňovaná velikost. Může se totiž stát, že do menších dámských kabelek či psaníček ji prostě nedáte. S velkou peněženkou můžete také zapomenout na to, že se vám vejde do kapsy.

Krásným příkladem velké peněženky je peněženka Tommy Hilfiger. Uvnitř této peněženky najdete přihrádky na doklady, kapsičky na platební či jiné karty, dvě přihrádky na bankovky a jednu na mince.

  • Dámská peněženka Tommy Hilfiger Sandra - tmavě modrá
  • Dámská peněženka Tommy Hilfiger Sandra - tmavě modrá
  • Dámská peněženka Tommy Hilfiger Sandra - tmavě modrá
  • Dámská peněženka Tommy Hilfiger Sandra - tmavě modrá

Malá peněženka

Pokud rády nosíte peněženku v kapse nebo v malé kabelce, je pro vás malá peněženka ideální volbou. Její vnitřní prostor ale zpravidla nebývá tak členitý a objemný, jako u velkých peněženek. Proto je nutné vzít v potaz, že zákaznickou kartu z každého vašeho oblíbeného obchodu či hrst drobných do ní bohužel nenacpete.

Krásným a velmi praktickým příkladem je peněženka značky Hexagona. Přestože je poměrně malá, své majitelce nabídne dostatek kapsiček na vše, co žena potřebuje. Zapíná se na druk a uvnitř najdete kapsičku na platební karty i přihrádku na uložení bankovek. Na zadní straně navíc najdete kapsičku na mince.

  • Dámská peněženka Hexagona Tamara - nude
  • Dámská peněženka Hexagona Tamara - nude
  • Dámská peněženka Hexagona Tamara - nude
  • Dámská peněženka Hexagona Tamara - nude

Barva peněženky

Jaká jsou vhodné barvy peněženek? Názory se různí. Někdo má rád výrazné a netradiční barvy či vzory, jiný preferuje spíše tlumené barvy. Žádná rada nad zlato tedy neexistuje. Všeobecně se dá ale říci, že bychom měly být schopné svou peněženku sladit s našimi každodenními outfity. Čímž se jako nepraktičtější volí odstíny béžové, hnědá či černé. Fantazii se ale meze nekladou a pokud si pořídíte například krásnou rudou peněženku, zajisté neuděláte chybu.

 Materiál a zpracování peněženky

U materiálu není co řešit. Neoblíbenější, nejpraktičtější a hlavně nejodolnější je kůže. Kožené peněženky vedou již po dlouhá léta a jen tak se neomrzí. Zejména tedy z důvodu své vysoké životnosti. Přestože si za kůži trochu připlatíte, u doplňku, který u sebe nosíte denně, se to bezpochyby vyplatí.

Jednou z velmi kvalitních peněženek, která zaujme mimo jiné také svým čistým a elegantním designe, je kožená peněženka Calvin Klein Apolen. Najdete v ní 12 kapsiček na karty, kapsičku na mince a dvě větší kapsy na bankovky.

Zavírání peněženky

V současné době se můžete na peněženkách setkat s různými typy zavírání. Velmi oblíbené jsou magnetické klipy, zipy či přezky. Ale! Zapínání peněženky je pro některé z nás velmi ožehavé téma. Nejde totiž pouze o to, aby měla vaše peněženka krásné, stylové zapínání ale také, a to především, aby bylo toto zapínání co nejpraktičtější. A to je kámen úrazu. Přestože je tak zapínám na zip nejpraktičtější, řada žen volí raději elegantní klipy či cvočky. A co je tedy správně? To je na Vás. Vyberte si peněženku, která se Vám bude líbit a vyhovovat i po praktické stránce, ať už se zipsem, nebo ne.

Přihrádky

V některých peněženkách najdete více přihrádek v některých naopak méně. Pokud jste tedy vášnivý sběratel věrnostních kartiček a podobných věcí, určitě tomu přizpůsobte také svou novou peněženku.

Tak co dámy, pomohli jsme Vám trošku? My doufáme, že ano.

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Psaní je její vášní už od mala. Odborněji se mu však věnuje od roku 2017. Zajímají ji především témata týkající se módy a životního stylu. Její hlavní náplní je nejen psaní článků, ale i textace webů a emailový marketing. Snaží se, aby byly její články a texty poutavé, přínosné a zábavné zároveň.