Jak vybrat cestovní tašku na víkend i do letadla Jak vybrat cestovní tašku na víkend i do letadla

Jak vybrat cestovní tašku na víkend i do letadla

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

10. ledna 2024

Cestování bude vždy horkým tématem. Bez ohledu na to zda je léto nebo zima, všichni stále někam jezdíme nebo se alespoň přesouváme. A všichni se při tom také chceme cítit komfortně a mít naše věci v bezpečí. Co když nás ale čeká cesta, na kterou se klasický kufr ani batoh nehodí? Potom je tu ještě třetí možnost, a tou je cestovní, nebo také víkendová taška.

Zavazadla většinou vybíráme s ohledem na délku cestu, způsob cestování i vlastní preference. většina lidí si potrpí na klasické kufry, které zajišťují pohodlný transport díky kolečkům i bezpečí, které poskytují zámečky, pevné materiály, a další. Pokud se ale chystáte na hory, turistický pochod nebo máte jednoduše rádi obě ruce volné, kvalitní batoh s ergonomickým polstrováním zad bude pro vás to pravé. Také se ale může stát, že vás čeká například jen krátká služební cesta, noc v lázeňském resortu nebo víkend v jednom z evropských měst. a dost možná chcete cestovat jen nalehko, ale zároveň stylově. V tomto případě vsaďte na cestovní tašku, která je funkční a elegantní zároveň. Ještě předtím, než si nějakou koupíte a zabalíte do ní vše nezbytné, rozhodněte se, která je ta pravá právě pro vás.

Jak vybrat dámskou cestovní tašku

Vybrat správnou cestovní tašku pro ženu je klíčové pro pohodlné a efektivní cestování. Pamatujte, že tu pravou tašku byste měla zvolit na základě vašich individuálních potřeb a preferencí, a zohlednit také praktičnost i stylový design.

  • Velikost a kapacita: Taška by měla odpovídat typu cest, které absolvujete nejčastěji. Pro kratší výlety se hodí menší taška, zatímco prodloužené víkendy vyžadují větší kapacitu. Zvažte i vnitřní rozložení. Čím více kaspiček, tím snadnější organizace a přístup k věcem.
  • Design a materiál: Každá žena bude jistě tašku vybírat podle designu. A je pouze na vás, zda preferujete volnočasový, elegantní nebo sportovní styl. Zohledněte ale i materiál. Kvalitní látky totiž zvyšují odolnost tašky. Voděodolné látky jsou vhodné pro outdoorové cestování nebo například kempování. Tašky s kolečky jsou ideální pro delší cesty vlakem nebo letadlem. Kožené brašny se budou skvěle hodit například na víkendové pobyty v zahraničí.
  • Pohodlí a bezpečnost: Polstrované popruhy, ergonomický tvar i bezpečnostní kapsičky. To je jen krátký výčet z mnoha funkčních doplňků, které v dnešní době cestovní tašky nabízí. A ty všechny jistě obzvláště ženy ocení. Při výběru vaší nové parťačky berte tyto faktory určitě v potaz.
  • Funkčnost a praktičnost: Zkontrolujte rozměry a zvažte, zda splňují požadavky pro příruční zavazadlo, pokud plánujete cestovat letadlem. Tašky s výsuvnými rukojetěmi, vnitřními organizéry nebo odnímatelnými kapsami jsou také velmi praktické pro uskladňování i zmenšení celkové velikosti zavazadla.
Jak vybrat cestovní tašku na víkend i do letadla

Jak vybrat pánskou cestovní tašku

Pro výběr toho správného zavazadla pro muže existuje hned několik faktorů, které je dobré zvážit. Kromě individuálních potřeb, je to například i velikost a odolnost.

  • Velikost a kapacita: Zvažte množství věcí, které obvykle nosíte. Taška by by měla pojmout všechno potřebné. Zároveň by měla být prakticky vnitřně uspořádána a ideálně by měla mít i bezpečnostní přihrádky.
  • Design a materiál: Přírodní kůže, polyester i syntetická kůže. Kvalitní a odolné materiály jsou klíčové pro dlouhou životnost tašky. Otázkou ale je, kam a jak cestujete nejvíce. Voděodolné látky jsou ideální pro cestování do neobvyklých oblastí. Kožené materiály zase například na služební cesty nebo víkendy s přáteli.
  • Pohodlí a bezpečnost: Polstrované popruhy, zadní část tašky nebo ergonomický design zvyšují pohodlí při nošení, a to zejména při delších cestách. Zámky na zipy a skryté kapsy mohou chránit vaše cennosti před ztrátou nebo krádeží. Zpevněné a odolné švy či zámky zase zvyšují bezpečnost a odolnost tašky.
  • Funkčnost a praktičnost: Rozhodněte se, zda potřebujete tašku na kratší výlety, do fitka nebo na služební cesty. To ovlivní velikost a design. Určitě ale také berte v potaz podmínky, ve kterých budete zavazadlo uskladňovat a nosit.
Jak vybrat cestovní tašku na víkend i do letadla

Nejlepší značky cestovních tašek

Většina dnešních značek se nezaměřuje pouze na kabelky a aktovky, ale i nadstandardní doplňky, jako jsou právě zavazadla. Díky tomu je výběr široký a jistě si mezi nimi vybere skutečně každý. Abychom vám ten výběr trošku usnadnili, vybrali jsme pro vás top 3 značky, které se na výrobu cestovních tašek zaměřují už léta a jejich kolekce vás tak jistě nadchnou designem i kvalitou.

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.