Jak v zimě nosit dámský kožený batoh do města Jak v zimě nosit dámský kožený batoh do města

Jak v zimě nosit dámský kožený batoh do města

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

18. ledna 2024

Kabelka je elegantní a ženský doplněk. Když ale přijde řeč na větší nákupy nebo nošení notebooků do práce, nic se nevyrovná dámskému městskému batohu. Ty v dnešní době nabízí nejen dostatek prostoru, ale také bezpečnostní přihrádky nebo polstrovaná záda. A co se designu týče, ani v něm nezaostávají. Někdy ale elegantní kombinace outfitu a batohu může být skutečnou výzvou. Jak tedy na to?

Zimní měsíce mohou být skutečnou výzvou, a to nejen pro naše tělo a náladu, ale také pro vytváření stylových outfitů. Většinou volíme chundelaté a bytelnější kousky v naturálních barvách, a dodat tak oblečení více života může být náročnější. Pokud ale vsadíte na zajímavé módní doplňky, leccos tím vyřešíte. A tím zajímavé nemyslíme zrovna růžové nebo metalické. Ono se stačí zaměřit na kožené materiály s výraznou strukturou nebo zajímavé tvary a máte vyhráno.

Jak v zimě nosit dámský kožený batoh do města
Jak v zimě nosit dámský kožený batoh do města
Jak v zimě nosit dámský kožený batoh do města

Jak kombinovat dámský kožený batoh s outfitem

Jedním z klíčových doplňků, který může dodat eleganci a praktičnost vašemu zimnímu looku, je dámský kožený batoh. Jak ale správně kombinovat tento stylový kousek s vaším zimním outfitem? Pamatujte, že klíčovým prvkem úspěšné kombinace je vyvážený kontrast a soulad mezi jednotlivými kousky. Experimentujte s různými styly a najděte kombinaci, která nejenže zahřeje, ale také vám dodá sebevědomí a eleganci během zimních dní.

Jak nosit dámský kožený batoh s kabátem

Zima je výzvou, pokud jde o zachování tepla a stylu zároveň. Jedním z módních kousků, kterým můžete oživit svůj zimní outfit, je dámský kožený batoh. Kombinace tohoto doplňku s kabátem může vytvořit působivý a funkční vzhled. Chce to ale vědět, jak přesně na to.

  • Barevná harmonie: Vyberte barvy, které spolu ladí. Černý kožený batoh bude skvěle kontrastovat s většinou barev kabátů, jako vínová, petrolejově zelená, středně šedá i bílá, krémová nebo černá. Hnědý batoh zae bude ladit s teplejšími tóny, a těmi myslíme kaštanovou, medovou, středně hnědou i béžovou. Tak zkuste s odstíny zaexperimentovat, ale dbajte při tom na barevnou harmonii.
  • Kontrasty střihů: Kombinace různých střihů kabátů a tvarů batohů může přidat zajímavý prvek do vašeho outfitu. Například oversize kabát bude pěkně kontrastovat s menším koženým batohem, vytvářející dynamický a moderní vzhled. Naopak zimní kabát pánského nebo vojenského střihu můžete doplnit o ruksak s kulatějšími tvary.
  • Vrstvení: V zimě je vrstvení klíčovým prvkem. Přidejte ke kabátu teplý svetr a na to „hoďte” minimalistický, jednoduchý batoh. Tato kombinace nejen zahřeje, ale také vytvoří velmi oblíbený a stylový efekt.
  • Délka kabátu: I volba délky kabátu hraje důležitou roli. Kožený batoh klasického tvaru bude vypadat skvěle s kratším kabátem. Naopak delší kabát bude lépe ladit s batohem kabelkového formátu, který lze nosit i přes jendo rameno. Zkrátka dbejte i na proporcionalitu.

Jak nosit dámský kožený batoh se zimní bundou

Zimní bunda je nejen praktickým oděvem pro ochranu před mrazem, ale může se stát i stylovým kouskem, a to v kombinaci s těmi správnými doplňky. Například kombinování dámského koženého batohu se zimní bundou otevírá prostor pro kreativitu a individuální styl.

  • Barevná koordinace: Vyberte barvy, které spolu ladí. Bílý nebo krémový kožený batoh bude skvěle kontrastovat s bundou v modré, béžové, zelené i černé barvě, zatímco hnědý batoh se hodí spíše k barvám jako bílá, vínová nebo tmavě fialová. Barevná koordinace zkrátka přidá do outfitu eleganci a sjednotí vzhled.
  • Střihy a délky: Zaměřte se na střih a délku vaší zimní bundy. Krátkou bundu skvěle sladíte s batohem kabelkového stylu, zatímco delší bunda se lépe hodí ke klasickému batohu na záda.
  • Texturované kontrasty: I v případě zimní bundy můžete experimentovat s různými texturami látek. Kožený batoh vytváří zajímavý kontrast k matnému i lesklému povrchu zimní bundy. Pokud ale vsadíte na odlišné textury, vytvářejte raději outfity v monochromatických nebo naturálních barvách.

Nejlepší značky dámských kožených batohů

Způsob, jakým se během několika let batoh vyšvihl, je obdivuhodný a dělá ho přitažlivým i pro ženy, které preferují kabelky a ruksaky nosí jen v případě bezpodmínečné nutnosti. Peněženka, telefon a klíče se přece vždy nějak vejdou do kapes. Ale co když ne? Potom tu máme značky, které se dokážou na svých batůžkových kolekcích doslova vyřádit.

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.