Jak si vybrat opasek? Jak si vybrat opasek?

Jak si vybrat opasek?

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

19. října 2022

Pánský opasek, hovorově také pásek, je nedílnou součástí šatníku každého muže. Působí velmi mužně a stylově a navíc má i, pro někoho mnohem důležitější, funkci přidržet kalhoty ve správné výšce. Tento od pradávna velmi oblíbený doplněk pro vás máme i v naší nabídce a výběr je opravdu široký, tak mrkněte na ně! A víte vůbec, jakou máte velikost? Sepsali jsme pro vás jednoduchý postup, jak si délku pásku změřit, aby vám seděl jako ulitý.

1. Nejdříve si ujasněte, zda hledáte spíše formálnější či naopak raději volnočasový kousek
2.Oblečte si kalhoty (nejlépe ty, ke kterým budete opasek nosit), poutky protáhněte krejčovský metr a změřte svůj obvod
3.Naměřená délka odpovídá výsledné délce vašeho opasku. Přesněji půjde o délku od spony po prostřední dírky opasku. Reálně tak pásek bude cca o 15 cm delší a vy jej tak elegantně zasunete za první poutko

Kožené opasky

Do obleku, do riflí i ke kalhotám, tam všude patří opasek a nejlépe kožený. Ano samozřejmě, opasek seženete v kdejakém obchodě za pár korun, ale za nás je opasek právě ten doplněk, do kterého se opravdu vyplatí investovat. Pravé kožené opasky vám totiž vydrží věčnost a řekněme si upřímně, pořádný opasek dodá šmrnc každému outfitu. Pokud tedy hledáte elegantní opasek z prvotřídní kůže, v naší nabídce kožených opasků budete jako v ráji.

Kožený opasek Calvin Klein Vitel

Skvělým příkladem kvalitního a k tomu velmi elegantního opasku je tento pánský opasek Calvin Klein Vitel. Černé provedení navíc hravě sladíte ke všem kalhotám.

  • Černý kožený pánský opasek Calvin Klein Vitel
  • Černý kožený pánský opasek Calvin Klein Vitel
  • Černý kožený pánský opasek Calvin Klein Vitel

Volnočasové opasky

Hledáte stylový opasek, který nebude působit příliš formálně a hodí se na běžné denní nošení? Tak to Vám padnou do noty nylonové opasky Lerros, které jsou u nás dostupné v několika barevných provedeních. Díky těmto opaskům ani nebudete cítit, že nějaký opasek máte, svou funkci však přesto splní hravě.

Jakou barvu pásku zvolit?

Správný gentleman a kavalír by ve svém šatníku měl mít zejména 2 barvy opasku. Černou, kterou bude nosit k černým botám a hnědou, která ladí k hnědým a vínovým.

Černý kožený pánský opasek Pierre Cardin Gerard

Tento černý opasek je velmi univerzálním kouskem, který vam zajisté nebude ležet v šatníku. Hodí se totiž snad na všechny příležitosti, na které si jen vzpomenete. Tak šup pro něj. Máme i spoustu jiných provedení.

Hnědý pánský kožený opasek Pierre Cardin Benn

Hnědé kožená pásky jsou velkým hitem poslední doby. Páni k nim velmi rádi kombinují například motýlka a šle. K hnědému pásku se samozřejmě nejvíc hodí hnědé boty ve stejném nebo hodně podobném odstínu.

Stále si s výběrem opasku nevíte rady? Napište nám, rádi poradíme.

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Psaní je její vášní už od mala. Odborněji se mu však věnuje od roku 2017. Zajímají ji především témata týkající se módy a životního stylu. Její hlavní náplní je nejen psaní článků, ale i textace webů a emailový marketing. Snaží se, aby byly její články a texty poutavé, přínosné a zábavné zároveň.