Jak si osvojit mužný vzhled? Část 1 Jak si osvojit mužný vzhled? Část 1

Jak si osvojit mužný vzhled? Část 1

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

14. října 2022

Byli tu dřív než hipsteři. Měli vousy, než to bylo trendy. Nosili pletené svetry a kožené boty prostě proto, že jsou praktické. Víš, o kom je řeč? O chlapech. O pravých chlapech, co si osvojili starý dobrý mužný vzhled.

Jak je v dnešní době odlišíš od hipsterů? Nenosí upnuté džíny, ani ironické kníry a nefotí si každé jídlo nejnovějším modelem svého iPhonu. Celkově z nich máš spíš pocit, že by si v divočině bez problémů poradili a nesesypali se jen proto, že si zadřeli třísku.

Na druhou stranu se v něčem liší od generace našich otců a dědů. Ti sice mají tu mužnou esenci staré školy, ale občas postrádají vkus pro oblékání. Nebo ho neřeší vůbec. Alespoň u nás v rodině to takhle funguje.

Pojďme to proto zkombinovat. Mužný, praktický vzhled staré školy a nějaké ty prvky moderní elegance. Vraťme společně mužný vzhled zpátky do hry.

Základy

Bavíme se tu sice hlavně o módě a oblečení, ale někdy je potřeba upravit i to pod vnější slupkou. Když se budeš oblékat jako dřevorubec, ale Tvůj testosteron se během let odpařil a neumíš použít ani kladivo, nikoho nepřesvědčíš, ať už Tvůj vzhled bude sebemužnější.

Mužný muž má svaly, ale nemusí to nutně být nabušená mlátička z posilovny. Umí si věci zařídit a nemusí volat mámě jen proto, aby si uvařil špagety. Za svůj život bere plnou zodpovědnost a sám si ho buduje. Jeho vzorem jsou dobrodruzi, bojovníci, horalové a jejich myšlení adaptuje na život ve 21. století.

Co se jeho šatníku týče, tak je to jednoduché. Vlastně čím jednodušší, tím lepší. Mužný muž se orientuje na všestrannost a praktičnost. Žádné zbytečné dekorace, nášivky, ani hip a trendy prvky. Žádné nekvalitní materiály, které nedýchají. Nic tak těsného, že to omezuje přirozený pohyb. Ani nic tak pytlového, že se zamotá o vlastní oblečení. Takovýhle muž ohromí na první pohled i v decentních barvách a jednoduchém střihu.

Máš to? Super. Nakonec už jen odolej nutkání si nechat narůst kníra a zkusit džíny Tvojí přítelkyně.

Jak si vybírat oblečení?

Pokud chceš ovládnout tenhle styl oblékání, koukej po oblečení, které je prověřené praktickým využitím. Začni tradičními pracovními úbory staré americké školy, jako jsou flanelové košile, kožené boty, vlněné kabáty, tvídové kalhoty a džíny. Inspiraci můžeš hledat i ve vojenském. Polní bundy, trenčkoty a další oblečení v decentních barvách, které jsou kvalitní a funkční.

Pokračuj pak třeba k oblečení pro tradiční outdoorové a sportovní aktivity. Využij třeba tradiční kostkované lovecké vzory, které jsou vizuálně silné a na první pohled evokují mužný vzhled.

Důležité je, to nehrotit. Nitka támhle, dirka tuhle, hoď tam záplatu a nestresuj. Tvoje oblečení (i Ty) pak bude mít osobnost. Zase to ale nepřeháněj a měj soudnost. Na pracovní pohovor si takovéhle oblečení, prosím Tě, neber.

A tím to pro dnešek uzavírám. První část návodu pro mužný vzhled máme za sebou. Už jen připojuji další inspiraci pro Tvůj vlastní outfit. V příštím díle se mrkneme na jednotlivé prvky podrobněji.

 

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Psaní je její vášní už od mala. Odborněji se mu však věnuje od roku 2017. Zajímají ji především témata týkající se módy a životního stylu. Její hlavní náplní je nejen psaní článků, ale i textace webů a emailový marketing. Snaží se, aby byly její články a texty poutavé, přínosné a zábavné zároveň.