Jak nosit v zimě hnědou kabelku Jak nosit v zimě hnědou kabelku

Jak nosit v zimě hnědou kabelku

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

3. ledna 2024

Hnědé kabelky patří ke každému ročnímu období, od jara do podzimu. Jak je ale nosit v zimě? V době, která je dosti pochmurná? Oživte je barevnějším outfitem! A použijte k tomu barvy, jako je modrá, fialová, cihlová nebo krémová. Ano, přesně takový outfit totiž dokáže rozzářit i ten nejšedivější den a váš celkový výraz osobnosti. Tak pojďme rozzářit začátek nového roku společně.

Nosíte rády hnědé kabelky? Skvělá volba! Hnědá je nádherný odstín a dodá teplý, elegantní dotek, který ale není tak rázný, jako například černý. Skvěle také funguje s dalšími neutrálními barvami jako šedá, bílá nebo béžová. Vypadá sofistikovaně i na doplňcích, jako jsou šály a rukavice, a také hrubších texturách, které jsou pro zimní měsíce typické. Někdy ale hnědá může působit mdle, a to obzvláště s dalšími tmavými barvami. Jak je tedy rozzářit?

Jak kombinovat hnědou kabelku se světlým outfitem

Jak nosit v zimě hnědou kabelku
Jak nosit v zimě hnědou kabelku
Jak nosit v zimě hnědou kabelku

Některé barvy se mohou kombinovat obtížněji, zároveň ale mohou vytvořit skvělé kombinace pro zimní outfit, který bude vytvářet rovnováhu mezi zemitými a veselejšími, či nějžnějšími odstíny. A jak na to? Stačí přizpůsobit svůj výběr a trošku zaexperimentovat.

  • Pastelově modrá a hnědá: Vytvořte kontrast kombinací světlých odstínů modré s tmavě hnědou kabelkou. Například světle modrý svetr zkombinujte s doplňky, jako je kabelka, boty, či pásek v barvě hořké čokolády.
  • Nachová a hnědá: Středně fialová a oříškově hnědá jsou další skvělou kombinací. Vsaďte na prvky jako fialový šátek nebo saténová halenka doplńte je středně hnědou taškou. Tím vytvoříte stylový a decentní vzhled. pokud si troufnete na větší kousky ve fialových odstínech, zkuste kabát, ke kterému si vezmete nejen hnědou kabelku, ale i zimní kotníkové boty.
  • Cihlová a hnědá: Cihlová je výrazná barva, která vytvoří unikátní teplejší kombinaci se světle hnědou nebo béžovou. V cihlové barvě budou vypadat skvěle například šaty ke kolenům, které doplníte o béžový blejzr nebo sako a malou béžovou kabelku.
  • Krémová a Hnědá: Krémová, odstín šampaňské nebo přímo bílá a hnědá. To je skvělý duet pro zimní styl. Kombinujte krémový svetr se středně hnědou saténovou sukní a kabelkou nebo bílý zimní kabát s malou hnědou kabelkou a koženými rukavicemi, a věřte, že okouzlíte nejen ostatní, ale i sebe.

Jaké materiály kabelek v zimě nosit

Jak nosit v zimě hnědou kabelku

Když přemýšlíte o hnědých kabelkách na zimu, je důležité zvážit nejen styl, ale také materiál pro chladnější období. Při výběru se proto zaměřte na funkčnost, vlastnosti a chování materiálů, a vyberte si takovou, která bude nejen ladit s vaším stylem, ale zároveň bude praktická.

  • Kůže: Kožená kabelka je tou nejtrvanlivější volbou. V zimě přidá do outfitu elegantní prvek, a především zvládne i mrazy, vlhkost a sníh. Určitě ale nezapomínejte na pravidelnou péči a impregnaci. Tak je k udržení původního vzhledu nezbytná.
  • Semiš: Semišová kabelka přináší jednoduchou a elegantní texturu a má své specifické kouzlo. Obzvláště ve studených zimních měsících bude, díky svému krátkému chlupu, působit teple, pohodlně a přívětivě. Na semiš ale v zimě pozor! Nemá totiž vůbec rád vodu a vlhkost celkově.
  • Polyuretan: V zimě můžete vsadit i na kabelky z umělých materiálů, s hrubší texturou nebo vzorem, jako je například hadí kůže nebo krokodýlí potisk. Ty přidají do outfitu originalitu. Ty budou vypadat náramně například v provedení z polyuretanu.

Nejlepší hnědé kabelky na zimu

Dobrá kabelka, nejenže dokáže vytvořit dokonalý dojem, ale také poskytne potřebný úložný prostor, vydrží extrémní počasí a má pohodlné vnitřní uspořádání. A těmito vlastnostmi disponují i značky, jako Burkely, Katana, Italia nebo Facebag, které se zaměřují na kožené módní doplňky.

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.