Francouzská elegance podle značky Katana Francouzská elegance podle značky Katana

Francouzská elegance podle značky Katana

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

21. července 2023

Spousta z nás volí ležérnější dámské tote bags, crossbody nebo pánské batohy. Jsou ale i tací, kteří nedají dopustit na elegantní a Old Money styl. A s nimi to skvěle umí Francouzi. Například značka Katana přesně ví, jak na to. Tak si pojďme představit jejich novou kolekci, která srší prvky staré školy a sofistikovaností.

Nošení formálnějších, kožených módních doplňků v létě vyžaduje ohled na praktičnost a vhodnou situaci. Důležité je, abyste se cítili pohodlně a sebevědomě, a to i v okamžicích, kdy všichni okolo budou módně „naladění" zcela jinak. Pokud to ale zvládnete, máte vyhráno. A vaše francouzská elegance pak odzbrojí každého. ještě ale předtím, než si projdete novou kolekci a vyberete konkrétní kousky, tu pro vás máme několik tipů, kterých se při výběru držet.

  • Materiál: Léto se nese v duchu lehkých látek. Ale pokud nedáte dopustit na kůži, zvolte tu dostatečně prodyšnou.
  • Barva: Elegantní doplňky nemusí být jen černé a hnědé. Zvažte nošení aktovek nebo kabelek v pastelových tónech nebo barvách, jako je písková, smaragdová, či cihlová. Ty dodají energický nádech každému outfitu.
  • Velikost: Vybírejte dostatečně prostorné kousky, ve kterých můžete nosit vše potřebné, ale zároveň kompaktní.
  • Tvar: Volte doplňky v čistých liniích a jednoduchých tvarech, které dodají vášmu outfitu eleganci a vkus.
  • Funkčnost: V neposlední řadě pamatujte na to, že tašky by měly být nejen krásné, ale také funkční. Zvažte požadavky na úložný prostor, rozvržení kapes, a další.
Francouzská elegance podle značky Katana 1
Francouzská elegance podle značky Katana 3

Šarm francouzských módních doplňků

Francouzská móda je o sofistikované eleganci, která vyzdvihuje individuální styl a osobnost. Je to jednoduchý, ale přitom nadčasový a vždy neodolatelně elegantní styl.

Při jeho nošení se tedy i vy zaměřte na základní kousky, které zkompletujete osobitými doplňky. V létě můžete vsadit například na oblíbená pruhovaná trika se lněnými kalhotami nebo zvolte šaty, v námořnické modré. V obou případech pak můžete outfit doplnit koženou aktovkou či kabelkou. Pokud preferujete něžnější či gentlemanský styl, můžete zkusit halenku nebo šaty s krajkovým límečkem. Pánové mohou zase zvolit volnější sako nebo polo tričko s kalhotami, ohrnutými ke kotníkům. I v tomto případě se look nechá krásně kombinovat s koženou taškou na notebook, kabelkou do ruky, či přes rameno, a to v čistých liniích.

Jedna taška pro všechny

Pokud jste si naplánovali víkend mimo domov nebo vás čeká služební cesta, můžete vyrazit s koženou cestovní taškou. Ta je v posledních letech velmi oblíbeným zavazadlem, a to nejen mezi gentlemany, ale také mezi ženami, které holdují elegantnímu stylu. Výhodou kožených cestovních tašek je, že jsou vyrobeny z kvalitních materiálů, které vydrží a zvládnou i těžší břemena. Taková taška je potom skvělou investicí, která vám bude sloužit celé roky a bude dělat radost při každé cestě. Značka Katana v tomto případě vsadila na hovězí kůži, kovové prvky a nadčasový styl. A my zase sázíme na Katanu.

  • Cestovní kožená taška Katana Trev - hnědá
  • Cestovní kožená taška Katana Trev - hnědá
  • Cestovní kožená taška Katana Trev - hnědá
  • Cestovní kožená taška Katana Trev - hnědá

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.