Velká sleva 20 % na doplňky Bellicci a Sparwell! V košíku zadejte slevový kód BESP20 Do konce akce zbývá 6d 2h 20m

Zavřít

Definujte váš šatník pomocí správné kabelky Definujte váš šatník pomocí správné kabelky

Definujte váš šatník pomocí správné kabelky

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

18. září 2023

Mít doma univerzální kabelku je nutnost. Mít doma i jednu oblíbenkyni je radost. Ale mít doma kabelku, která definuje váš módní vkus je nepostradatelnost. Vždyť je to právě ona, která říká, kdo jste, co máte rádi, a jaké hodnoty vyznáváte. Zkrátka módní doplněk, který vše řekne za vás.

O tvar, velikost, druh nebo barvu tu dnes nejde. Ne, dnes tu jde o to, kdo jste, a také tak trošku jak se oblékáte. A pokud jste si právě uvědomila, že doma žádnou takovou kabelku nemáte. Je načase to napravit. S naším průvodcem.

Jak vybrat kabelku podle osobnosti

  • Pokud jste umělecky založení a chcete projevovat svou kreativitu, mohla by pro vás být ideální kabelka s výrazným vzorem, barvami a netradičními tvary. Kabelka zdobená malbami, potisky nebo unikátními detaily bude jistě vyhovovat vaší kreativní povaze.
  • Jestli preferujete klasiku a eleganci, zvažte kabelku s čistými liniemi a minimalistickým designem. Kožené kabelky nebo modely s jednoduchými kovovými detaily pro vás tedy budou jako stvořené. A neutrální barvy jako černá, hnědá, nebo tmavě modrá dodají vašemu outfitu sofistikovaný nádech.
  • Pro všechny ženy, které mají rády aktivní životní styl, jsou vhodné crossbody, ale například i tote bags. Vsaďte na funkční materiály a praktické kapsy, kam můžete umístit vše potřebné. Ať už ji nejvíce využijete při cestě do fitness centra, na cestování nebo běžné nošení.
  • Pokud je pro vás důležitá udržitelnost a ekologie, zvažte kabelku vyrobenou z recyklovaných nebo ekologických materiálů. Existuje spousta značek, které se specializují právě na udržitelnou výrobu, takže budete mít určitě z čeho vybírat.
    Retro styl a vintage jsou v posledních letech také velmi populární. A jestli jste i vy jejím přívržencem, vyberte si v tomto stylu i svou kabelku. Kabelky s retro vzory, old school prvky nebo v odstínech 60. a 70. let pro vás budou skvělou volbou.
  • Pokud preferujete jednoduchost a minimalismus ve vašem stylu, hledejte kabelky s čistými liniemi a bez zbytečných detailů. Monochromatické barvy, jako černá, šedá a bílá a minimalistický design budou v tomto případě ideální.
  • Pro ty, kdo mají rádi romantický styl, jsou vhodné kabelky zdobené krajkou, květinovými vzory nebo jemnými pastelovými barvami. Kabelka s vintage šmrncem může také ladit s tímto stylem.
Definujte váš šatník pomocí správné kabelky 3

Jak vybrat kabelku podle módního vkusu

Šatník je zrcadlem naší osobnosti a stylu. A není pochyb o tom, že jedním z nejdůležitějších doplňků, kterým můžeme vyjádřit svou individualitu, je kabelka. Správně vybraná kabelka dokáže celý outfit pozvednout na vyšší úroveň a stát se středobodem pozornosti. Jak ale definovat váš šatník pomocí té správné kabelky?

  • První krok je vybrat si typ kabelky, který bude vhodný pro příležitosti, na které nejčastěji chodíte. Pokud je pro vás práce vším, zaměřte se na elegantnější kabelky do ruky nebo přes rameno. Pokud naopak holdujete volnočasovým aktivitám, zkuste sáhnout po crossbody. A jestli jste milovnicí večírků nebo večeří ve dvou, malá kabelka nebo psaníčko je jasnou volbou.
  • Dále se zaměřte na garderóbu samotnou. Převládá ve vašem šatníku romantistický a něžný styl, přímý a jednoduchý minimalismus nebo retro prvky? Ujasněte si k jakému módnímu směru se přikláníte, a jaké kousky u vás převažují. Vaše „osobní” kabelka by se totiž měla hodit ke všem nebo alespoń téměř ke všem modelům vašeho oblečení.
  • Důležité je také brát v úvahu obuv a ostatní módní doplňky. vybírejte mezi bervami, kterým nejčastěji holdujete i při výběru bot nebo například klobouků, šál a rukavic. Takovou kabelku pak můžete jednodušeji kombinovat s ostatními věcmi.
  • V neposlední řadě je důležité, abyste se cítila se svou kabelkou dobře. Měla by ladit s vaším osobním stylem a být pro vás jednoznačnou, praktickou volbou. Každá kabelka by zkrátka neměla být jen módním doplňkem, ale také funkčním prvkem vašeho každodenního života.
Definujte váš šatník pomocí správné kabelky 2
Definujte váš šatník pomocí správné kabelky 1

Jak vybrat kabelku podle značky

Pokud jde o značku kabelek, mějte na paměti, že ne všechny musí být od luxusních návrhářů. Existuje mnoho cenově dostupných značek, které nabízejí kvalitní kabelky v krásném designu. A samozřejmě, pokud budete vybírat mezi koženými modely, musíte počítat s vyšší cenou. Na druhou stranu věřte, že vám doplněk s kvalitního materiálu vydrží mnohem déle.

 

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a lásku ke kabelkám a dalším módním doplňkům chová už od dětství. Orientuje se především na psaní článků, ale i recenzí, newsletterů a e-booků. A největší inspiraci nachází ve francouzském a skandinávském módním stylu.