5 nesmrtelných pánských módních doplňku 5 nesmrtelných pánských módních doplňku

5 nesmrtelných pánských módních doplňku

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

14. října 2022

Kožená překládací peněženka

Nadčasová klasika, která s klidem přežívá i v době, kdy je placení jednodušší než swipování na Tinderu. Je to praktický společník, který dokonale sedí potřebám svého obsahu. I když skutečné peníze potřebujeme čím dál méně, tak karty (platební, identifikační) a vizitky potřebujeme stále. Kvalitní kožená peněženka tě podrží v každé společenské situaci a je navíc i známkou vyzrálého muže.

Kožený pásek

Kvalitní kožený pásek má mnohem důležitější funkci, než jen držet Tvoje kalhoty. On drží pohromadě celý Tvůj vzhled. Vysocí muži jistě ocení jasné oddělení spodní části outfitu od té vrchní. Všichni ostatní pak uvítají prvek, který se doplňuje s jejich koženými botami.

Decentní, kvalitní kožený pásek je doplněk, který vyjde z módy nejspíš jako poslední.

Ideální volba je mít v šatníku jeden černý a jeden hnědý, ať máš pokryté všechny příležitosti. Rozhodně investuj raději do pravé kůže než do laciných napodobenin, které se brzy ošoupou a deformují. Jsou stylovější a ve výsledku Tě to vyjde i levněji. Nakonec i správná kovová přezka může být parádní třešničkou Tvého outfitu.

Kapesník do saka

Pomocník, který doplňuje saka pravých gentlemanů od dvacátých let minulého století. Kapesníky do saka byly a jsou dost dobré pro Franka Sinatru, Toma Forda nebo Daniela Craiga, takže se je nemusíš bát vytasit ani Ty.

Neomezuj se jen klasickým bílým kapesníkem. Dnes máš na výběr z šíleného množství barev, vzorů a materiálů. Můžeš střídat kapesníky podle nálady, saka, nebo klidně dne v týdnu. Kromě jeho estetické funkce ho můžeš navíc v nouzi i použít v různých situacích.

Šála

Jeden z mých nejoblíbenějších módních doplňků. Je totiž jedním z těch nejpraktičtějších. A to mají muži rádi. V zimních měsících Ti šála kryje krk před zimou, aby tě nikdy nezaskočil ledový vichr. No a v letních měsících můžeš využít šálu z lehčích materiálů, aby Tě kryla před prudkým sluncem.

K tomu všemu může navíc dodat Tvému outfitu zajímavé barvy nebo vzory. A pokud je Ti to stále málo, existuje celá řada způsobů vázaní šál, kterými se můžeš odlišit. Pánskou šálou tak najednou získáš mnoho způsobů, jak ladit svůj outfit.

Kožená taška do ruky

Chlapská kožená taška na (nejen) chlapské cesty. Plátěnou sportovní tašku nech do posilky, na cestách se vždycky hodí mít po ruce kvalitní koženou tašku. Tenhle pomocník ti může vydržet skoro celý život.

Stejně jako u většiny kožených doplňků doporučuji vybrat buď černou nebo hnědou. Záleží na zbytku Tvého šatníku. Tím ale výběr nekončí. Můžeš se dívat po různých vzorech a typech kůže, až si konečně vybereš tu, která tě reprezentuje nejlépe. Můžeš se například rozhodnout pro uhlazenější styl s černou hladkou kůží. Nebo zvolit trochu drsnější hnědou kůži pro víc světácký vzhled.

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Psaní je její vášní už od mala. Odborněji se mu však věnuje od roku 2017. Zajímají ji především témata týkající se módy a životního stylu. Její hlavní náplní je nejen psaní článků, ale i textace webů a emailový marketing. Snaží se, aby byly její články a texty poutavé, přínosné a zábavné zároveň.